30 ekvipasjer i dressuer og 29 startende i sprangridning

Gøril  Grindflek Granås

Gøril Grindflek Granås

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

10. - og 11. juni hadde Nord-Østerdal hestesportsklubb (NØST) distrikt-stevne i dressur  og sprang  på Storsteigen i Alvdal. 

DEL

(Innsendt artikkel) Klubben har et godt samarbeid med skolen om lån av anlegget til stevner, kurs og andre arrangement, noe som er veldig viktig. Flere av medlemmene er elever fra skolen, og skolehestene blir flittig brukt på stevner. I tillegg var det mange tilreisende fra Koppang, Rendalen, Elverum, Røros og Tolga. 

På vårstevnet hadde de rekordmange starter i dressur;  30 ekvipasjer fordelt på tre klassenivåer.  Det var også runde 2 av Hedmark Rytterkrets dressurcup.

I sprangridning var det 29 til start i alt fra 50 til 90 centimeter høye hinder. 

Tross en regntung helg, var det godt med publikum og kjempehumør blant rytterne. Medlemmene i NØST, og andre, sto på både som ryttere og som dugnadsmannskap for å få stevne til å rulle avgårde. 

Klubben vil rette en stor takk til alle som hjelper til, våre sponsorer og ikke minst til Storsteigen vgs for godt samarbeid. 

Vinnere i dressur lørdag i klasse LC ble Kaja Steimoen Larsen med Rubin Højbogård. Vinner LB ble Elin Grindvoll Gransletten på Leirdals Birk, og LA Kirsti Rognstadkjærnet på Jesper II. 

Vinnere i sprang søndag klasse 60 cm feil og stil Tonje Morønning på Stravinsky, 80 cm feil og stil Kirsti Rognstadkjærnet på Jesper II og i 90 cm ble Maja Nygjelten på Drifandi fra Skarholt.

I slutten av mai arrangerte også klubben to-dagers kjørestevne, hvor det ble konkurrert i dressur- presisjon og maratonkjøring. Det var et stort arrangement med mye dugnad, og startende langveisfra.

De hadde deltagere helt i fra Mo i Rana. Utrolig morsomt var det, og de gjentar suksessen neste vår. 

(Fotografer er: Andrine Langleite, Harriet Larsen og Karen Svendsgaard)

Artikkeltags