Gå til sidens hovedinnhold

Hilde tok gull på andre dag av NM

Hilde O. Dretvik er bosatt på Inderøy, men løfter for Røros Styrkeløftklubb. Fredag tok hun gull i NM.

Hilde O. Dretvik løfter for Røros Styrkeløftklubb og er bosatt i Inderøy. Hun presterte meget bra under fredagens konkurranse og endte med 145kg i knebøy, 92,5kg i benkpress og 177,5kg i markløft.

- Hennes tredje og siste løft i knebøy ble først godkjent for deretter å bli strøket av dommerne. Det skyldtes at stangen hadde blitt lastet feil av arrangør; 140kg i stedet for 145kg, som Hilde hadde bedt om. Dette var selvsagt ikke hennes feil og fikk dermed et fjerde forsøk. Men dette stoppet altså ikke Hilde og hun fikk godkjent løftet med 145kg - meget sterkt, med tanke på at hun fikk meget kort tid til å forberede seg, opplyser Magnus Grådal,leder Røros Styrkeløftklubb, i en pressemelding.

Sammenlagtresultatet på 415kg ga Hilde gull i sin klasse. I tillegg tok hun gullmedalje i benkpress og sølvmedalje i markløft uansett vektklasse i sin aldersgruppe. Sist, men ikke minst, ble hun også tredje beste løfter totalt.

2.-5. september arrangerer Fræna Atletklubb årets utstyrsfrie NM i styrkeløft for ungdom, junior og veteran. I likhet med de fleste andre idretter har også styrkeløft vært rammet av retningslinjer ifm. Covid-19, så dette blir trolig det største nasjonale arrangementet siden pandemien inntraff. Røros Styrkeløftklubb representeres ved tre utøvere. Torsdag var det Geir Bedin som var i ilden. Han løfter som veteran (50-59) i vektklasse -83kg. Les resultatet under.

Les også

Da Geir løftet seg til gull i dag, nøyde han seg ikke bare med ett

Fredag er det Hilde O. Dretvik sin tur i klassen yngre veteran (40-49), vektklasse +84kg. Lørdag løfter Anders B. Lillemoe som junior (19-23) i vektklasse -120kg.

- Samtlige er ranket på topp i sine respektive klasser så dette kan bli et spennende stevne med god uttelling. Klubben ønsker våre utøvere lykke til.

Kommentarer til denne saken