Østlendingen: I konkurranse med 50 andre dokumenterer, ble «Else og Odd» plukket ut sammen med fire andre.

Hvert år inviterer NRK eksterne, norske produsenter til å presentere nye forsalg til dokumentarfilmer. I høst mottok de rundt 50 forslag. I samarbeid med BIFF (Bergen internasjonale filmfestival) arrangerte statskanalen en pitch (en visuell presentasjon) for de ideene de var mest nysgjerrige på.

Av disse ble 13 plukket ut til framvisning i Bergen, og fem ble antatt.

Stas

Både regissør og hovedpersonen i dokumentaren, Odd Skrivervik (93), synes interessen til NRK er stas.

- Et jurymedlem fra NRK fortalte oss at det var hard konkurranse, sier Bakke Riise.

Hun synes historien om Elses ønske om få å møte igjen sin ungdoms store kjærlighet, læreren hennes Odd Skrivervik, er unik og fascinerende. Odd var ung lærer på Vestlandet. Else var elev og har ikke kunnet glemme læreren som hun forelsket seg i for 70 år siden.

- Å få være med på Odd og Elses historie helt fra starten av og når ting faktisk skjer, er alle filmskaperes ønske, smiler filmskaperen.

Etter at resten av finansieringen, klipping og alt er klart regner hun med at dokumentaren slippes i slutten av 2020 eller tidlig i 2021.

- Vi skal ha verdenspremiere her på Snekkarlemmen hos Kristin, Odds datter, på Tolga, smiler Mari.

Bredt publikum

NRK prioriterte unike historier som treffer et bredt publikum, med NRK1 som primær publiseringsplattform.

- Dette øker kravet til historiens relevans og fortellermåte. Tydelig anslag og motor er viktige kriterier. Historiene skal oppleves som vesentlige for en bred målgruppe og være interessante nok til å bli prioritert av et innholdsmettet publikum, skrev blant annet Mai Tove Hansen, koordinator, eksternredaksjonen i NRK på NRKs nettsider om forventningene til innholdet i dokumentarene.