Åpner hjemmene sine for å huse HL-deltakere og tilreisende

HL: Sætersgård med hoppanlegget Hamran i bakgrunnen.

HL: Sætersgård med hoppanlegget Hamran i bakgrunnen. Foto:

Innbyggertallet på Tolga dobles i noen hektiske marsdager.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Det er nå under to måneder til Hovedlandsrennet 2017 den 3.- 5. mars. Mange frivillige er i gang med forberedelsene, og flere vil det bli. I hele kommunen preges det av skirenn, møteplasser og aktivitet.

- Vi regner med at minst 3-400 frivillige vil være i arrangørstaben før, under og etter løpene. Arrangementet krever stor innsats på og utenfor arenaen, men vi er i rute, forteller Harald Sørli. 

Over 800 tilreisende vil bo innenfor kommunens grenser under hovedlandsrennet. Både private hus og skoler tas i bruk.

Fantastisk


- Det er fantastisk  at så mange åpner hjemmene sine for å være et godt vertskap. HL2017 ønsker å bruke lokale muligheter, og mener det er et godt og billigere alternativ, i tråd med visjonen vår. I tillegg har vi god dialog med regionens overnattingssteder, sier Sørli.

Arrangører er Tolga og Vingelen Idrettslag, som altså har tatt på seg det største årlige skiarrangementet på terminlista til Norges skiforbund, med opptil 1200 startende ungdom i alderen 15-16 år. Det krever erfaring, kompetanse og mange tusen dugnadstimer.

Stolte

- Vi vil at mange vil huske Hovedlandsrennet for gode prestasjoner, for flotte anlegg, vellykkede skirenn og et godt vertskap. Målet er stolte arrangører og innbyggere, og løpere og gjester som kommer tilbake senere, sier Sørli.

Noen maler sparker som folk kan låne i sentrum og på arenaene, andre strikker luer til premie, én gruppe lager skilt, og noen planlegger dekorasjoner. Skoleelever fra barneskole og videregående engasjeres. Selvsagt skal salgsboder, arena, parkering, og teknisk løpsgjennomføring planlegges i detalj.

Sunne spor


- Både nasjonale og lokale samarbeidspartnere finner også sin plass i visjonen sammen om sunne spor, forteller Sørli.

Flotte sentrumsnære anlegg for alle de nordiske grenene, hopp kombinert og langrenn, danner grunnlaget for hovedlandsrennet. Med opptil 3000 tilreisende nær tredobles antall innbyggere i noen hektiske marsdager. Slik det ser ut nå, vil folk møte nydelige forhold for skisport, eksotisk vinterstemning og et apparat som har en visjon om å skape et arrangementet som har noen grunnleggende prinsipper i bunn. Disse prinsippene er nedfelt gjennom visjonen «Samme om sunne spor» .


- At vi får med oss samarbeidspartnere som bidrar til å gjennomføre arrangementet i tråd med vår visjon «Sammen om sunne spor» betyr det veldig mye for oss, melder leder for HL2017, Harald Sørli.

Hovedlandsrennet har også mange samarbeidspartnere fra nasjonalt og lokalt næringsliv.

Velvilje


- Vi opplever stor velvilje i næringslivet, og alle bidrag er kjempeviktige for å få dette til. Det er gøy å se at samarbeidspartnerne finner sin plass i visjonen vår, og vil profileres som sunne samfunnsaktører. At en stor aktør som NSB vil ta del i dette på den måten de gjør, viser at dette er en mulighet for å sette dagsorden rundt samhold, sunne aktiviteter, verdivalg, og levende lokalsamfunn, sier Harald Sørli.

Hovedlandsrennet 2017 er en kjempemulighet til å vise frem Tolga som et livskraftig lokalsamfunn, i rammen av et stort idrettsarrangement for ungdom fra hele landet.
- At idrettslagene i kommunen samles for et slikt krafttak er kjempeviktig for kommunen, og setter oss på kartet. Folk er hjertelig velkommen på besøk eller for å bosette seg, sier ordfører Ragnhild Aashaug.

Hun retter også en honnør til valget av visjon som i praksis sier mye om verdiene Tolga ønsker å stå for; at vi ønsker sunn aktivitet, at vi får til mye hvis vi står sammen, og at vi setter fellesskap og deltakelse høyt. Den enkeltes deltakelse er det som skaper liv og resultater. HL2017 er derfor en god start for tilflyttings- og utviklingsprosjektet Tolga2020.


- Vi håper folk opplever godt vertskap og et livskraftig samfunn under Hovedlandsrennet, og derfor får lyst til å komme tilbake. Følg gjerne sunne spor til Tolga. Ta Toget, smiler ordfører Aashaug og leder for HL2017, Harald Sørli.


 

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags