Frivilligheten kontra nærpolitireformen

Av
DEL

LeserbrevFrivilligheten har stått sterkt i samfunnet vårt i alle tider, lokale idrettslag som driver på dugnad for at barn og voksne skal få et godt tilbud i nærområdet.
For at det lokale idrettslaget med undergrupper skal ha økonomi til å holde anlegg, kjøre skispor og betale sine regninger har vi medlemsavgift og mye dugnad for å skaffe midler til å drifte og fornyelse av utstyr eller nybygging av anlegg (tippemidler dekker ikke alt, å betales ut etterskuddsvis hvis søknad godkjennes).

Fotballgruppa i Ålen IL har i tre år arrangert fest med bra musikk for å bygge et garderobeanlegg på Kirkusmoen. Dette har vi tjent bra på, for å dekke kostnadene sette ved drift og bygging, men det er langt nær nok. Derfor har vi på nytt satset på fest med Vassendgutan den 2. november.

Politiet hadde et krav i fjor, to politi på overtid fra 22.00–02.00 til den nette sum av nesten 10.000.

– Dette er penger rett fra overskuddet til fotballgruppa. I møte med politiet før festen var forklaringen klar, vi vet ikke hvor vår politipatrulje er, og det er for store avstander.
I år er det ny fest, kravet fra politiet, tre politi fra 21.00–03.00 på overtid, så summen blir over 20.000 kroner, også dette penger direkte fra overskuddet.

Vi har aldri hatt behov for politi på festene våre, de har gått rolig for seg med mange vakter som har god kontroll på festen.
Vi synes det er fint å få besøk av politiet på festene våre, men at de drar med en stor del av overskuddet synes jeg blir helt feil.
Neste år skulle det også innskrenkes med mer politi, og krav om vaktselskap i tillegg. Da er overskuddet borte.
Frivilligheten forsvinner med kravene fra fjernpolitiet.

Artikkeltags