Så følger ei hel uke med spennende og variert program som burde fenge de aller fleste.

- Vi forventer storinnrykk på festen med Vassendgutane, men håper selvsagt at folk benytter seg av de andre tilbudene under Kulturvukku, sier enhetsleder for kultur og næring, Olve Morken.

Arrangementet fortsetter med to kinoforestillinger i Hovet på søndag 5. november og tilbud om yoga med Berit Indset på mandag 6. november.

- Dette er et litt annerledes tilbud som vi håper mange, og kanskje særlig mannfolk vil benytte seg av, sier biblioteksjef Mari Aas.

Første gang i Aunegrenda

Helt siden første gang Kulturvukku ble arrangert, har arrangørene tatt mål av seg å ta i bruk hele kommunen. Så er det også i år.

- Tidligere har vi brukt Gammelgården, og i år er det første gang vi har et arrangement i Aunegrenda. Tirsdag 7. november blir det kulturkveld her med Haltdalen mannskor, Haltdalen skolekorps, korinnslag fra kulturskolen og Armfeldt-foredrag ved Frode Lingjerdet, forteller Morken.

Onsdag 8. november arrangeres et spennende foredrag i Hovet med friluftsmannen og TV-kjendisen Jens Kvernmo.

- Han er blitt en populær foredragsholder, og vi håper mange tar seg tid til å høre på ham denne kvelden, sier Aas.

Torsdag 9. november bør mann gå av huse for å få med seg utdeling av kulturpris og kulturstipend i Hovet. Arrangørene holder kortene tett til brystet og vil ikke røpe hvem årets prisvinnere er, men de forteller at kulturkvelden får et ungdommelig preg.

- Blant artistene nevnes kommunens egne ansatte, Jørgen Nyrønning og Dag Bårdstu. Ålen musikkorps deltar, det blir kåseri ved Sigmund Hov Moen, innslag ved bandet DAB, Maren og Marit Kirkhus og ballett fra kulturskolen. Arnfinn Strømmevold stiller som konferansier, sier Morken.

Fredag 10. november er det klart for quiz og pub på Kaffekråa, med innlagte musikkinnslag som utgangspunkt for spørsmålene.

Lørdag 11. november står i barnas tegn. Da blir det Hakkebakkenskogenfest på biblioteket for barn opp til 4. klasse.

- Det blir sang og høytlesning ved Kirsti Sæter, ansiktsmaling med mer. Vi oppfordrer både barn og foreldre til å kle seg ut som et av dyrene i Hakkebakkeskogen - eller som noe annet denne dagen, sier Aas.

Kulturvukku avsluttes lørdag med kurs i lemsebaking på kjøkkenet i Hov skole. Her stiller Anders Grøtådal og Angerd Gildseth som lærere. Kurset har begrenset plass.

- Så her gjelder det å være tidlig ute om du skal lære å bake lemse til jul, ivrer Morken.