Refsethås: - Ikke aktuelt med omkamp nå!

Os-ordfører Runa Finborud, Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås og Røros-ordfører Hans Vintervold overvar fylkesmannens tilrådingsseanse i Trondheim fredag.

Os-ordfører Runa Finborud, Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås og Røros-ordfører Hans Vintervold overvar fylkesmannens tilrådingsseanse i Trondheim fredag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag mener Holtålen før jul bør fortsette samtaler om sammenslåinger. Det er ikke Holtålen-ordføreren klar til å gjøre, mens rørosordfører Vintervoll gjerne skulle hatt med seg både Os og Holtålen for å bygget en sterkere region mot et nytt stort fylke.

DEL

- Jeg er ikke overrasket over fylkesmann Skjelbreds tilrådning. Det har jo ra dem også tidligere blitt sagt at Holtålen ikke vil være i stand til å klare seg på egenhånd. At de nå gjennom sin tilrådning ser for seg at vi skal ta opp igjen samtaler med Røros, og Os før nyttår, e rikke aktuelt, sier Holtålen-ordfører Jan Håvard Refsethås.

78 prosent sa nei

Han viser til folkeavstemningen tidligere i år.

- 78 prosent sa nei for kort tid siden. Da går ikke vi i gang med nye samtaler på det nåværende tidspunkt, sier Refsethås.

Les saken: Fylkesmannen: - Holtålen bør gå sammen med Røros, og gjerne sammen med Os

Hedmark mandag

- For det første var det veldig interessant å være her i dag og vi venter jo på fylkesmannen i Hedmarks tilråding som kommer mandag. Vi hedmarksordførere har vært i møter med dem tidligere, der signalene har vært at det ikke blir justeringer av verken kommunegrenser eller fylkesgrenser, sier Os-ordfører Runa Finborud.

Hun viser til at fylkesmannen i Sør-Trøndelag inkluderer Os i sin tilrådning ved å inngå nye samtaler med Holtålen og Røros. Til det har hun følgende å si.

- Jeg vil forhold meg til kommunestyrevedtaket i Os, og det ble et nei til sammenslåing med andre, sier Finborud.

Ønsker en sterk region

- Jeg tenker mest på at vi skulle har bygget en sterk region mot det store fylket, det opptar meg veldig. Det kunne vi klart sammen, sier rørosordfører Hans Vintervold.

Han viser til at de nå er i gang med samarbeidsavtaler mellom kommunene.

- Det er ganske utfordrende. Jeg mener vi kunne fått til mer om vi kunne gått sammen alle tre. Jeg er enig med fylkesmannens anbefalinger og vurderinger, sier Vintervold.

Han sier videre at de alle tre skal ta med budskapet fra fylkesmannen tilbake til sine og ta en skikkelig vurdering av tilrådingen.

- Deretter mener jeg vi skal fortsette å snakke godt sammen, som vi alle gjør, og ta det derifra, avrunder Vintervold.

Artikkeltags