Suksess med internasjonal kveld i Rallaren

Ungarsk sang fremført av Pancho Panchev  fra Bulgaria og Ola Kjerrengvoll på gitar

Ungarsk sang fremført av Pancho Panchev fra Bulgaria og Ola Kjerrengvoll på gitar Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag kveld arrangerte Ålen Sanitetsforening og Frivilligsentralen internasjonal aften i Hovet. - E tru det vart en suksess sier Bjørg Ingrid Grønli, leder for Ålen sanitetsforening og smiler til leder for Frivilligsentralen, Lajla G. Kokkvold, som blidt nikker bekreftende.

DEL

Dette er et prosjekt som de to damene med hver sin frivillighetsorganisasjon i ryggen har arbeidet sammen om. De to driftige damene setter frivilligheten høyt.

Kulinarisk

Saniteten søkte på kulturmidler fra Holtålen kommune og tok kontakt med frivilligsentralen. Sammen tenkte de, at det å arrangere en kulinarisk aften måtte være en god ide. På denne måten kunne både bygdefolk og innbyggere fra andre nasjoner i kommunen komme sammen og dele god mat og gode øyeblikk sammen.

Det var viktig å få til denne internasjonale kvelden nå i og med at det i løpet av denne uken og neste reiser mange unge gutter som har bodd på Bjørgåsen. Mottaket på Bjørgåsen skal legges ned. Guttene fra Bjørgåsen er allikevel ved godt mot, og lover å knytte Holtålen til sitt hjerte og sier de har blitt godt mottatt her.

Stort mangfold

Det manglet ikke på interessen hos deltakerne fra de ulike nasjonalitetene som mer enn gjerne ville komme sammen og vise sitt mangfold. Disse har tidligere deltatt på språkkafe,  som Lajla G. Kokkvold mener har vært en viktig del av integreringen siden de kom til Holtålen. Her har bygdefolk og innbyggere fra mange land kommet sammen, spist god mat og hatt det hyggelig.

Legges ned?

Det var mange som hadde møtt frem for å smake på maten fra de ulike nasjonene. Artig med så mye god og variert mat. Det manglet heller ikke på kulturelle innslag.  Lajla og Bjørg Ingrid skryter av Kulturskolen ved rektor Pancho Panchev og elever som altid stiller opp. Blant innslagene fra kulturskolen var det også sang fra ulike nasjoner.

Frivilligsentralen trues forøvrig med å legges ned, og det er synd mener Lajla og Bjørg Ingrid. Dette vil blant annet også gå utover seniordansen som lenge har vært et populært innslag i Holtålen.

Artikkeltags