– Nøkkelen er næring

Klar: Hjørdis Stuedal, Tore Børresen og Torbjørn Wolden i Holtålen Arbeiderparti er klare for å kjempe for tronen i Holtålen. Foto: Guril Bergersen

Klar: Hjørdis Stuedal, Tore Børresen og Torbjørn Wolden i Holtålen Arbeiderparti er klare for å kjempe for tronen i Holtålen. Foto: Guril Bergersen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Holtålen Arbeiderparti vil jobbe for næringsutvikling og innbyggertall.

DEL

Arbeiderpartiet (Ap) i Holtålen er mer enn klar for å gjeninnta tronen i kommunen etter å ha sittet fire år i opposisjon.

– Det har klødd litt i fingrene noen ganger, men det har vært et godt samarbeidsmiljø både i kommunestyret og formannskapet. Likevel er det på tide at vi tar tilbake makten i kommunen, mener toppkandidat Torbjørn Wolden.

Han påpeker at de i løpet av perioden i opposisjon fikk gjennom bosetning av flyktninger.

Ny som politiker

Andrekandidat Tore Børresen er helt fersk som politiker, men har stort engasjement for næringsutvikling i kommunen.

– Næringsutvikling, befolkningsvekst og statlige overføringer henger sammen. Vi må føre en aktiv næringspolitikk som kan skape flere arbeidsplasser. På den måten også flere innbyggere, påpeker Børresen.

Hjørdis Stuedal er nummer tre på lista og har drevet politikk i 20 år.

– Vi er en god miks av nytt og gammelt på lista, forklarer Stuedal.

Gjennomsnittsalder ligger på 43 år og alle grender i kommunen er representert.

– Kvinneandelen er også bra, forklarer Stuedal.

– Ungdomskandidatene skal bli hørt og ønskene fra ungdommen er viktig, mener Wolden.

Vil byge ut bredbånd

Av lokale konkrete saker ønsker Ap bedre bredbåndsutvikling.

– Vi er avhengig av et godt bredbånd for å gi god service til bønder med mjølkeroboter og store bedrifter mulighet til å drive næring, forklarer Wolden.

Utbygging av flere omsorgsboliger, gjeninnføre helsestasjon for ungdom, beholde kommunens skolestruktur og sloss for et bredt fagtilbud ved Røros og Gauldal vgs. er noen av sakene partiet skal slåss for de neste fire år.

Partiet har også tatt et standpunkt i forhold til kommunereform.

– Vi ønsker ikke å bli en del av en Fjellregion-kommune eller slå oss ammen med noen kommuner i Nord-Østerdal, forklarer leder for Holtålen Ap, Dag Knudsen.

Artikkeltags