Horneland er ferdig som RBK-trener

Eirik Horneland nektet å møte pressen etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt. Nå er han ferdig.

DEL

- Det har kommet en pressemelding, sa Eirik Horneland og smilte tappert.

Like tappert som han har gjort etter mange av de andre 50 kampene han ledet som RBK-trener.

Etter 3-2-tap i den 51. kampen, hjemme mot Bodø/Glimt, var det slutt. Horneland er ikke lenger hovedtrener på Lerkendal. Ett poeng på tre kamper smakte ikke godt nok, fem dager etter 1-0-tapet mot erkerival Molde.

Fire dager etter krisemøtet med styreleder Ivar Koteng og RBK-toppene, kom pressemeldingen om at han er ferdig.

Raknet på slutten

Horneland satte seg i bilen sin og forlot Lerkendal like etter klokken 1 på natta. Da ventet fjorten journalister og mediefolk utenfor. Haugalendingen sa farvel til Ivar Koteng, smilte og takket for seg. Mye takket være et godt Bodø/Glimt-lag og en tidligere rosenborger fra Melhus.

Kasper Junker og eks-rosenborger Ola Solbakken. På to minutter sørget de for at Bodø/Glimt snudde fra 2–1 til 2–3 på Lerkendal. Horneland nektet å møte pressen.

- Det forstår jeg godt. Han er veldig presset og har det tøft, sa høyreback Vegar Eggen Hedenstad. Elverumsingen viste medfølelse.

Etter kampen møttes RBK-toppene til møte. Igjen.

Krisemøte - igjen

Styreleder Ivar Koteng, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Mikael Dorsin, kaptein Tore Reginiussen og Eirik Horneland var alle til stede.

Utenfor ventet ikke mindre enn fjorten folk fra pressen, som altså ikke fikk snakke med en hardt presset Eirik Horneland etter kampen.

Da de kom ut like før klokken ett natt til fredag, er det med beskjeden om at Eirik Horneland er ferdig som trener i Rosenborg.

– Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig framgang, sier Horneland til RBK.no og forteller at han og klubben er enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Godt humør

Horneland var i godt humør og smilte da han kom av møtet, men ønsket fortsatt ikke å prate med pressen. Han henviste til pressemeldingen på RBK.no

– Jeg er svært skuffet over at vi ikke klarte å bygge et sterkt og framgangsrikt RBK, men jeg har lært meg å bli glad i klubben, spillerne og hele Trøndelag. Jeg ønsker Rosenborg all mulig framgang for framtiden, sier Horneland i meldingen.

Horneland nektet å møte pressen etter tapet: – Om han går, bør hele styret bli med han

Styreleder Ivar Koteng forlot også møtet.

– Nå skal jeg hjem og legge meg, sa han i det han satt seg på sykkelen.

- Hedersmann

Til RBK.no sier han at Hornland er en hedersmann og at styret er lei seg for at han ikke har lyktes i Rosenborg.

– Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for framtiden.

Tove Moe Dyrhaug møtte pressen før hun kjørte ut av Lerkendal.

– Jeg har ikke fått tatt noe farvel men det er en veldig fin type. Dette er trist. Dialogen er fin. Vi får snakkes på trening i morgen. Jeg tror det er halv tolv.

Sportslig leder Mikael Dorsin forlot Brakka som den siste av RBK-toppene klokken 01.11. Han sa han var trøtt og ba pressen forholde seg til pressemeldingen fram til fredag.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken