Idrettsparken er historie. Fra nå heter det Rørosvidda hotell

GLEDER SEG: Fra torsdag heter det ikke Idrettsparken lenger! Nå ønsker Lise Ødegaard og Trine Aspås Krog (til venstre) velkommen til Rørosvidda Hotell, og det gleeder de seg virkelig til!

GLEDER SEG: Fra torsdag heter det ikke Idrettsparken lenger! Nå ønsker Lise Ødegaard og Trine Aspås Krog (til venstre) velkommen til Rørosvidda Hotell, og det gleeder de seg virkelig til! Foto:

Trine og Lise skriver et nytt kapittel i hotellhistorien på Øra.

DEL

Nytt navn. Ny logo. Samme gode, gamle vertskap, rom og rammer. Idrettsparken hotell er historie fra i dag. Nå heter det Rørosvidda Hotell. Omprofileringen synes både i navnet og i logoen, og etter et svært godt første halvår i år, tar de sats og går på både sommersesongen og framtida med godt mot.

– Det var på tide å endre navn nå. Det har vært på tale tidligere også, uten at det har blitt noe av, men fra i dag heter vi Rørosvidda Hotell, forteller Lise Ødegaard og Trine Aspås Krog, og viser opp det nye skiltet som heretter skal pryde den ene tverrveggen.

Navnet skjemmer ingen, heter det, men de to driverne på Idrettsparken, erfarer at her i gården stemmer faktisk ikke det.

– Vi opplever stadig at folk som kommer hit for første gang, blir svært positivt overrasket når de får se hva vi har å tilby. Ut fra navnet Idrettsparken hadde de sett for seg noe helt annet, sier duoen.

Lise har jobbet her sia 2000 og Trine kom med i 2014. De har drevet i tospann sia da og i april i fjor kjøpte Trines far eiendommen, mens damene står bak driftsselskapet. De teller tre fast ansatte i fulle stillinger og har i tillegg 10–12 til på lønningslista. Familiemedlemmer trår ellers til i ferier og høytider og når det trengs å ta i et tak.

Nå har Idrettsparken Hotell fått nye eiere: Pusser opp og satser på videre hotelldrift

Hektisk oppussingsinnspurt for Trine og Lise

– Det har jo vært mye snakk om folkehøyskoleplanene, og vi erfarer at folk, kunder, selgere og andre rett og slett ble overrasket over at vi fortsatt finnes. De trodde det skulle bli folkehøyskole og at vi ville legge ned hotelldrifta. Også derfor var det på tide med nytt navn. Med dette vil vi vise at vi satser, vi skal være her.

Og når man satser og driver hotell og servering i Røros, er ingenting mer naturlig enn et navn og en logo som gjenspeiler nettopp det. (Saken fortsetter under bildet)

– Logoen kommer faktisk fra et fotografi jeg fikk tilsendt på Snapchat av en venn. Han er blikkenslager og arbeidet på taket under byggingen av leilighetene rett bortpå her, og hadde fotografert Idrettsparken derfra. Bildet viser mønet på bygningen her, tårnet på Bergstadens Ziir og linjene i landskapet mot himmelen oppi Vola bak der igjen. Det var så flott og nettopp de tre elementene danner den nye logoen. Mønet, tårnet og vidda mot horisonten, forteller Trine og viser fram bildet.

Totalt byr de på 82 sengeplasser. De pussa opp alle rommene i første etasje med helt nye bad på hvert rom i fjor. Nå står andre etasje snart for tur. De har etter hvert innarbeidet seg som stedet for blant annet Femundløpet om vinteren og treningsuka for Norske redningshunder om sommeren.

– Den siste går av stabelen akkurat nå, og vi serverer middag for 90 personer hver kveld, smiler Lise, og viser fram ekstra bord-rekker som fyller salen for å gi plass til alle folka.

Og gjestene kommer igjen og igjen hvert år, også til Rørosmartnan, julemarked, Bergstadcup, håndballcup og andre arrangement. Men, når det er jul og påske bevilger duoen seg ei uke fri. Det er liksom gulrota for å holde på dag og natt hele tida ellers i året.

– Ja, da har vi nattevakt og døgnbemanning, men akkurat i jula og påska låser vi dørene og slår nesten av telefonene, bortsett fra at vi har brannvarslingen på og håndterer det mest nødvendige. (Saken fortsetter under bildet)

VERTINNER: Driverne ved det vi kjenner som Idrettsparken, Lise Ødegaard (til høyre) og Trine Aspås Krog, satser videre med nytt navn og ny logo. Fra torsdag inviterer de til Rørosvidda Hotell!

VERTINNER: Driverne ved det vi kjenner som Idrettsparken, Lise Ødegaard (til høyre) og Trine Aspås Krog, satser videre med nytt navn og ny logo. Fra torsdag inviterer de til Rørosvidda Hotell! Foto:

Da vi spør hva som er de korrekte titlene deres egentlig for å gjengi det noenlunde korrekt, ser de rett på hverandre og svarer omtrent i kor: Potet!

Når vi gjentar spørsmålet svarer Trine at det er Lise som holder styr på alt med penger og mat, regnskap og slikt, mens Lise til gjengjeld forteller at Trine er den som tar seg av personaldelen, alle tekniske ting.

– Alt med duppeditter av forskjellig slag, for akkurat der har du ikke meg, sier Lise og ler.

Arbeidsfordelinga ble til litt underveis, ut fra sterke sider og interesser, og det falt seg naturlig at slik ble det.

Så kommer det fram at Lise var dagmamma for Trine i sin tid, og at søster til Lise er gudmor til Trine og at familien har gått om hverandre i jobb og fritid i mange år.

– Jeg var her som stuepike fra jeg var 13–19 år. Deretter var jeg rundt omkring på de andre overnattingsstedene, før jeg kom tilbake hit i 2014. Det var som å kåmmå hematt, sier Trine.

Lise på sin side, er svært fornøyd med løsningen, etter at hun og søstrene som hun drev sammen med tidligere, vurderte ei god stund hva det skulle bli til med Idrettsparken.

– Jeg ønsket meg jo egentlig ikke noe annet enn å jobbe her. Tenk å ha en arbeidsplass der du aldri gruer deg til å gå på jobb! Det er verdt å ta vare på, konstaterer hun.

– Vi må benytte anledningen til å takke familie og venner for god hjelp i denne prosessen. Ingen nevnt, ingen glemt! Nå ønsker vi nye og gamle gjester velkommen hit til oss og Rørosvidda Hotell!

Artikkeltags