Den 22 år gamle snekkeren med 22 huskyer ser fram mot ny sesong

Klar for ny sesesong: Niklas Rogne er i rute og ser fram mot en ny vinter med hundene sine.

Klar for ny sesesong: Niklas Rogne er i rute og ser fram mot en ny vinter med hundene sine. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Niklas Rogne tuktet blant andre Lars Monsen da han ble nummer to under fjorårets Femundløp. Nå satser han videre for fullt.

DEL

I kennelen sin har han 22 huskyer, 18 voksne som er i trening og fire valper. Ved siden av å kjøre hundespann og drive kennel så er også 22 åringen fra Røros snekker. I Femundløp sammenheng markerte han seg allerede i 2015 som 18-åring. Da pustet han allerede etablerte kjører i nakken, nå er det han som blir pustet i nakken av veteranene.

– Jeg har 18 logrende bikkjer i trening, 13 av disse får sin første løpssesong. I år kjører vi for å få masse god og positiv erfaring med langdistanseløp, sier Rogne.


I motsetning til mange av sine konkurrenter har Rogne valgt å klare seg uten handler og står for stell og pass av hundene sjøl. Dette er et bevisst valg, gjort for å få en så god kontakt med hundene som mulig.

Rogne har planlagt store deler av sesongen allerede. 11. januar stiller han til start under Gausdal maraton (300 kilometer), før han kjører Gruveløpet (300 kilometer) 19. januar som arrangeres av Femund trekkhundklubb. Samme klubb som han også kjører for. Femundløpet står også naturligvis på planen, der kjører han i 600-klassen. Startskuddet for Femundløpet går i Kjerkgata på Røros 1. februar. Rogne er også klar til å gi konkurrentene solid motstand under Finnmarksløpet som starter 8. mars. Her starter han i 1200-klassen.

Femundløpet 2018:


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken