Nå har også Jean Philippe Pontier brutt Finnmarksløpet

Dermed er tre markante kjørere fra Fjellregionen ute. Rørosingen Ove Grytbak hevder seg derimot svært godt, og er nå på tur fra Kirkenes til Neiden igjen.

DEL

Nok en hundekjører fra Fjellregionen har måttet kaste inn håndkledet i Finnmarksløpet. Fra før er både fjorårsvinner Petter Jahnsen fra Tufsingdalen og Ola Brennodden Sunde fra Grimsbu ute av Finnmarksløpets lengste distanse, FL-1200.

Fjorårsvinner Petter Jahnsen er ute av Finnmarksløpet

Nå har også franskmannen og hodølen Jean Philippe Pontier brutt.

Det ble stopp etter Neiden, som er femte sjekkpunkt i løpet, og bortimot halvgått løp med 557 kilometer, viser resultatlisten.

Pontier-teamet fortalte på Facebook tidligere i løpet at det var problemer med hunder som hanglet og hadde litt magetrøbbel. Pontier prøvde å hvile hundene friske, og la opp til å ta det pent. Tirsdag var Pontier fremdeles positiv. Onsdag kom beskjeden om at hodølen bestemte seg for å bryte etter at hundene fikk tilbakefall og ble kleine etter Neiden. Da snudde Pontier spannet.

– Viruset har svekket hundene, og det er ingen grunn til å fortsette under disse forholdene, står det på Poniters facebookside.

Mot Alta igjen

En som holder farten oppe i sporet, er Ove Grytbak fra Røros. Han forlot løypas østligste punkt Kirkenes som niendemann i halv ti-tida onsdag formiddag, og har lagt bak seg over 700 kilometer av løpet. Neste sjekkpunkt er Neiden. De to første i sporet, amerikaneren Dallas Seavey og svensken Petter Karlsson, er allerede inne i Neiden, og bak dem kom Birgitte Næss onsdag formiddag.

Amund Kokkvoll fra Røros henger også med på øvre halvdel. Amund hviler tirsdag morgen ved sjekkpunkt Kirkenes.

Her er Ove på ferie og den bruker han i Finnmark med hundene, og der kjører han fort.

På den korte distansen FL-500 er fremdeles superveteranen Åsmund Snortheim fra Glåmos ute i løypa. På 500-kilometeren ble det en knallsterk tredjeplass og NM-bronse til Sindre Kolstad Valan fra Røros.

Sindre kjørte inn til 3. plass i Finnmarksløpet!

Amund syns det er flatt i FinnmarkSend inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags