Pontier og hundene inn til seier i Mush Synnfjell

Jean Philippe Pontier fra Hodalen vant Mush Synnfjell 2017. Her er han etter en annen triumf, nemlig seieren i La Grande Odyssée i 2014.

Jean Philippe Pontier fra Hodalen vant Mush Synnfjell 2017. Her er han etter en annen triumf, nemlig seieren i La Grande Odyssée i 2014. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Jean Philippe Pontier fra Hodalen i Tolga kjørte inn til seier med hundespannet sitt i helgens Mush Synnfjell.

Litt etter klokka halv åtte søndag morgen kjørte de over mål etter å ha brukt en samlet gangtid på 11 timer og 34 minutter. I fjor ble det en fjerdeplass på hodølen.

På en sterk fjerdeplass i år kom unge Niklas Rogne, rørosingen som kjører for Femund trekkhundklubb. Han har tidligere oppnådd andre- og tredjeplass i Femund junior.

Rogne kjørte inn til mål i halv ni-tida søndag morgen, og resultatlistene viser at samlet gangtid for han og hundene var 12 timer og 34 minutter.

Lik Arbeidets Rett på Facebook!

Veteranen Elisabeth Edland ble nummer to, mens Lance Mackey kjørte inn til tredjeplassen. Lance Mackey var spesielt invitert fra Alaska over til Norge av Thomas Wærner, hundekjører fra Torpa, og én av drivkreftene bak Mush Synnfjell. Mackey har vunnet både Yukon Quest og Iditarod flere ganger, og er eneste hundekjører som har vunnet begge løpene samme år. I et intervju med avisen GD på Lillehammer forteller 46-åringen også om et annet løp, nemlig kampen mot kreften: Lederhunden

Det er også andre lokale kjørere med i Mush Synnfjell. Konkurranse-sesongen dundrer i vei for hundekjørerne

Mush Synnfjell arrangeres av Torpa IL i Oppland, har tre etapper og er 210 kilometer langt.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags