Elden fikk Trøndelag fylkeskommunes frivillighetspris 2019. Diplomet ble delt ut under kommunestyremøtet 13.februar.

I begrunnelsen står det blant annet prisen går til en gruppe som har eksistert i overkant 25 år der de aller fleste i gruppa er frivillige. Hver sommer samles flere hundre i tallet, til felles dugnad, hygge, læring og opplevelse.

Prisvinneren utgjør en forskjell for den stiftelsen gruppa er en del av, og stiftelsen hadde nok ikke eksistert i dag uten de mange frivillige. Trøndelag fylkeskommune er stolt og samtidig full av respekt for det enorme arbeidet prisvinneren legger ned og at Norges nest største uteteater akkurat finnes i Trøndelag.

Dette er deg! Du som jobber frivillig i kostymegruppa med å sy karolineruniformer, du som selger lokal mat og drikke i lavvoen, legger fram pålegg til alle aktørene i matteltet, du som står og ønsker publikum velkommen bak slegghaugen eller ved inngangen, du som henter rekvisitter og legger de fram hver kveld, du som setter på plaster når noen har slått seg, du som rir på hesten eller står på scenen, synger i korboden, bygger scenografi, passer barna i barneteltet eller sminker de mange aktørene.

Du fikk denne prisen!

Stiftelsen Elden ble så stolt over at Fylkeskommunen ikke bare doblet sin støtte til Elden i 2020, men også anerkjenner den viktige innsatsen dere frivillige gjør gjennom denne frivillighetsprisen. Vi er heldige som har deg med på laget og vi skal forsøke å gjøre det minst like trivelig for deg i sommer! Vi har allerede startet påmelding til årets Elden og i år skal vi sammen bestemme hva vi skal bruke prispengene til. Vi skal feire deg når du kommer som frivillig! Gratulerer og velkommen som Eldenfrivillig i 2020.