11 ivrige husflids-spirer

IVRIGE: Både de voksne og de unge hadde det artig da husflidskonsulent Arild Larsen (foran t.v.) i Hedmark tok turen til Alvdal. Bak ham sitter husflidslagskvinnene Borgfrid Nørdsti og Tove Marit Slemdal. Videre på første rekke sitter Melissa Mikkelsen, Hedda Hylen, Anne Stenhaug Furuli, Oleanne Berghagen Jonsmoen, Mia Kristin Thoresen Storstrøm, og bak henne Bodil Randmæl fra husflidslaget. Bak fra venstre: Vibeke Landfastøyen, Petra Skovro Bjørsagård, Maja Bryn, Madelen Mikkelsen, Sham Hårdnes og Adrian Spæren Henningsen.

IVRIGE: Både de voksne og de unge hadde det artig da husflidskonsulent Arild Larsen (foran t.v.) i Hedmark tok turen til Alvdal. Bak ham sitter husflidslagskvinnene Borgfrid Nørdsti og Tove Marit Slemdal. Videre på første rekke sitter Melissa Mikkelsen, Hedda Hylen, Anne Stenhaug Furuli, Oleanne Berghagen Jonsmoen, Mia Kristin Thoresen Storstrøm, og bak henne Bodil Randmæl fra husflidslaget. Bak fra venstre: Vibeke Landfastøyen, Petra Skovro Bjørsagård, Maja Bryn, Madelen Mikkelsen, Sham Hårdnes og Adrian Spæren Henningsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alvdal husflidslag har i år hatt sin femte sommer-husflidsskole for barn.

DEL

I tre dager nylig var 11 barn og unge samlet i huset til Alvdal husflidslag. Da Retten ble invitert inn var det spikking som sto på programmet.

Bjørke-virke og flis prydet golvet i husflidssalen, og det ble blant annet spikket dyrefigurer med ørsmå føtter som måtte sages til.

Han som instruerte og som hadde med seg både giraff, skilpasse og et halvdigert elghode i tre, var husflidskonsulenten i Hedmark, Arild Larsen. Det er andre året han er på besøk.

Ung husflid er navnet på opplegget som alvdølene har stelt i stand for femte gang nå.

– Noe av hensikten er å formidle kunnskap, og kjenne glede ved å skape, sier Tove Marit Slemdal. Hun er kontakt for Ung husflid i Alvdal husflidslag.

– I år har vi sydd sitteunderlag i skinn, som skal trykkes på med blokker, og så skal vi sy pulsvarmere også, forteller hun.

Skinn er nemlig tema hos husflidslaget i Alvdal i høst. Etter at de tre dagene med Ung husflid er ferdig, vil gjenstandene som de 11 deltakerne har laget havne på en utstilling i biblioteket.

Men det er ikke bare gjennom tre sensommerdager de unge er i fokus hos Alvdal husflidslag.

– Vi prøver å få med flere i gruppa for Ung husflid. Der har vi sju medlemmer nå, forteller Slemdal. Hun sier at de skal ha samlinger utover høsten, og prøve ulike teknikker både innen vev og søm.

– Husflidslaget vårt har 38 medlemmer, og vi er et aktivt lag der det skjer mye, sier kvinnene som er mannskap under de unges husflidsdager.

– Vi begynner å få med en del yngre medlemmer, og vi har også håp om å få med flere menn, avslutter de.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags