Husflidslaget med sommerskole for barn

VIL NÅ DE UNGE: Eldri Lilleeng (f.v.), Eldbjørg G. Kalbækken, Marianne Slåttelia Støen og Ann-Mari B. Hugugdal i Tynset Husflidslag inviterer barn til sommerskole på Husflidsstua.

VIL NÅ DE UNGE: Eldri Lilleeng (f.v.), Eldbjørg G. Kalbækken, Marianne Slåttelia Støen og Ann-Mari B. Hugugdal i Tynset Husflidslag inviterer barn til sommerskole på Husflidsstua. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjennom prosjektet Ung Husflid arrangerer Tynset Husflidslag sommerskole der deltakerne får lære ulike teknikker.

DEL

Fra 14. til 17. august blir det fire dager med husflidsskole i lokalene til husflidslaget i det gamle Telebygget på Tynset.

– Tilbudet går til barn i alderen ni til tolv år, altså de som er født i perioden 2005-2008, forklarer Marianne Slåttelia Støen.

Hun er en av instruktørene, og laget stiller også med flere instruktører fra egne rekker.  Husflidslaget er veldig fornøyd med at de dessuten får oppover husflidskonsulenten i Hedmark til sommerskolen. Han heter Arild Larsen.

– Han er god på tresløyd, forteller Eldbjørg G. Kalbækken.

Husflidslaget opplyser at de har plass til 15 barn på sommerskolen.

– Her er det først til mølla, sier Kalbækken, og legger til at påmeldingsfristen er allerede 1. juni.

Målet med aktivitetsdagene i august er å lære barn husflid og håndverksteknikker. Blant annet skal de unge få prøve seg med symaskin, de skal trykke på stoff, og dessuten prøve tresløyd, toving, strikking, trådsløyd og produksjon av snorer og bånd.

– Husflidsskolen passer både for jenter og gutter, sier damene i husflidslaget.

Selv har de imidlertid kun én mann i egen medlemsmasse.

Husflidslaget har hatt temakvelder med Ung Husflid helt siden 2014, men det er første gang de vier hele fire dager i strekk til aktiviteter for barn på den måten de nå gjør.

Kvinnene forteller at det er solid tradisjon med sommerskole på Maihaugen, da som et samarbeid mellom Maihaugen og husflidslaget. Også i Alvdal har husflidslaget hatt suksess med sommerskole.

Tynset Husflidslag skal også være i sving i Museumsparken i Tynset i sommer, og vise fram ulike typer håndverk og husflid. Da holder de til i Motrøstua, kaffekvennhuset som laget er fadder for, og som de tar oppgaven med å vaske før sesongstart i parken hvert år.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags