Hvis det bare var opp til oss

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mye er sagt og skrevet om Donald Trump, men han er seg selv på godt og vondt. Noe vi alle er mer eller mindre. Han er vel ingen stor statsmann akkurat, men lever tilsynelatende sitt liv ut fra sine instinkter og forgodtbefinnende. Og følgelig er han et godt eksempel på hvordan et menneske kan te seg, uansett stilling eller posisjon i samfunnet. I så måte kan Trump være verdt et studium.

Donald Trump hadde ingen politisk bakgrunn da han ble valgt til president i USA, men greide allikevel å slå seg fram til embetet ved hjelp av en god slump penger og en høylytt retorikk. Noe som til forveksling ligner litt på hvordan våre nære slektninger i jungelen gjør opp seg imellom om lederrollen i flokken sin. Presidenten har en stor beundringsskare fordi han lever opp til den amerikanske drømmen.

Det meste i vår verden synes å handle om å bli «konge på haugen». Det vil si å være størst og sterkest, og ha makt over alle andre. Utfordrere betraktes som fiender som ellers i dyreverdenen. Mange vil kalle denne rivaliseringen for stormannsgalskap, hvilket det er. Men slik er vi nå engang skapt fra naturens side, og tilsynelatende lite vi får gjort noe med.

Det skorter nok ikke på god vilje fra vår side med tanke på å bli et bedre og mer rasjonelt menneske. Det viser et utall «praktiske forsøk» som har blitt utført opp gjennom tidene med livet som innsats. I særdeleshet i form av religiøse virkemidler, men også ved å benytte seg av fornuftsbaserte ideologier. Til og med utrenskninger har vært forsøkt i stor skala. Men så langt har kampen mot ondskapen vært forgjeves.

Hvis vi kun hadde forholdt oss til den vitenskapelige virkeligheten så ville verden sett annerledes ut. Vi ville sørget for at det ikke var nød og fattigdom i verden, og at alle fikk gå på skole og leve normale liv. Nedlagt alt som har med militærvesen å gjøre, og destruert alt av atomvåpen og annet krigsmateriell. Vi ville samarbeidet på en god måte og levd i fredelig sameksistens med hverandre.

Først når vi har kvittet oss med alt som har med gamle myter og religiøse forestillinger å gjøre, vil vi kunne ta et endelig oppgjør med ondskapen. Og sist men ikke minst, sørget for at helveteslæren ble «kastet på bålet».

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags