Hvordan opplever bedriftene i Nord-Østerdal krisen og tiltakene som er satt inn? Mali ønsker svar i dag!

Mali Hagen Røe.

Mali Hagen Røe. Foto:

300 bedrifter i Nord-Østerdal oppfordres til å svare på en spørreundersøkelse om koronakrisen.

DEL

Regionrådet for Fjellregionen, Rørosregionen Næringshage og Klosser Innovasjon ønsker å kartlegge konsekvenser og utfordringer hos lokale bedrifter.

– Torsdag formiddag ble det sendt ut en e-post til 300 bedrifter i Rendalen, Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga og Os. Vi ønsker svar på spørreundersøkelsen innen klokka 20 torsdag kveld. Det er ti spørsmål som det vil ta tre minutter å svare på, sier Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon.

Svarene fra undersøkelsen skal brukes til å kvalitetssikre lokale tiltak og innspill til fylkeskommunale og statlige myndigheter.

Mange er bekymret for framtiden

– Viktige koronatiltak er innført, noe vi vet slår hardt ut for mye av næringslivet. Det er utfordrende tider og vi vet at mange bedrifter er bekymret for fremtiden. Vi vil gjennomføre denne undersøkelsen flere ganger i løpet av kriseperioden, for å kunne ha et oppdatert bilde på situasjonen, står det i e-posten som er sendt til bedriftene.

– Vi har lokalkunnskap og kan fange opp flere bedrifter enn det gjøres fra statlig hold, sier Morten Sandbakken i Rørosregionen Næringshage.

Regionrådgiver Rune Jørgensen nevner landbruket som en bransje som nå har utfordringer med gjestearbeidere når våronna står for tur.

Det er bedrifter med mer enn én ansatt som har fått tilsendt spørreundersøkelsen.

– Om det er noen som ikke har fått undersøkelsen, men som ønsker å delta er det bare å ta kontakt med oss, sier Mali Hagen Røe.
Artikkeltags