Hytteforbud og logikken

Av
DEL

MeningerTakk til Bjørn Borthen for betimelig spørsmål i Adresseavisa 18.mars. Vi har hytte i Holtålen kommune og har forbud mot å oppsøke denne.

Vi skjønner engstelsen fra helsemyndighetene i de enkelte kommuner for kapasiteten til helsevesenet. Direktivet må spesielt være beregnet på de store hyttekommunene som Ringsaker, Geilo, Hemsedal, Trysil, Røros, og Oppdal for å nevne de nærmeste.

Forbudet har kommet i stand fordi det fryktes at kapasiteten på det lokale helsevesen kan bli for liten til å takle mange Coronasmittede, og ikke av smittevernshensyn. Dette iht landets helsmyndigheter.

Vi tror ikke de som har feber, hoste, nyser og føler seg tufs reiser på hytta i disse Coronatider. Og skulle dette oppstå hos noen som oppholder seg på en hytta eller fritidsbolig, så reiser de hjem med det samme. I disse tider skjønner alle at det er hjemme de får best hjelp. Jeg antar at de neste ukene vil ikke kommunen ha behandlet en eneste hyttebeboer med annen hjemstedsadresse enn i kommunen, relatert til Coronaviruset. All annen behandling, som teks benbrudd, hjertestans etc, har kommunen plikt til å behandle på lik linje med innenbygdsboende. Vår innbetaling av skatter og avgifter er en romslig betaling for dette.

Vårt forslag er at myndighetene setter et tak på forbudet med teks 1500 hytter pr kommune, og/eller en avstandsbegrensning mellom hjemsted og hytte på feks 150 km. Gjeldende for hytteeiere med adresse i annen kommune.

Skulle tro kommunen er glad for pengene vi legger igjen.

Sist lørdag så jeg veldig mange fra nevnte kommune på hamstringstur på City Syd. En jeg snakket med skulle være i byen noen dager for et barn hadde leilighet her.

Vi spør oss: Bringer ikke Holtålingene smitte med seg til byen? Og omvendt tar de ikke smitte med seg hjem?

Det beste alternativet vil være å forby alle reiser inn og ut av kommunen for en periode. Ref: Frosta, Oppdal, Rennebu oa. Arbeidsreiser med arbeidsgivers bekreftelse og ansettelsesbevis, samt gjennomreiser, bør være tillatt, men kontrollerbart.

Dette til ettertanke og gyldig for alle kommuner.Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags