Pengene i år går til saken «Barn ikke brud», om at det hvert 3. sekund blir giftet bort ei jente under 18 år et eller annet sted i verden.

– En grufull tanke, men slik er det faktisk. I Røros gjennomfører vi en bøssebæreraksjon i år, slik det er gjort i alle år siden 1974. Unntatt 2020 da den ble digital grunnet pandemien. TV-aksjonen ønsket en bøsseaksjon i år, så folk oppfordres til å ta ut kontanter, oppfordrer komiteen for innsamlingen i Røros.

Det vil i tillegg bli muligheter til å gi penger på Vipps, SMS, ringe et telefonnummer, sette inn på konto eller bruke Spleis.

– Det er enda rom for flere bøssebærere. Dersom noen har anledning til å bruke et par timer på søndag så ta kontakt med frivilligsentralen. Bli med på årets største dugnad, oppfordrer Sevatdal.

Her på Røros starter TV-aksjonshelga «som vanlig» med TV-aksjonskonsert på fredag i Røros kirke. I år deltar Røros Kulturskole, Os Mannskor, Endless Symphony v/ Christina Undhjem og Richard Jensen. Anna, John Arne og Peder Angel Lundquist Langen.

– Gratis inngang, og med mulighet til å støtte TV-aksjonen på vei ut av kirken. Alle pengene som kommer inn her går uavkortet til TV-aksjonen.

Kommunekomiteen for TV-aksjonen 2021 består av Hilde Fjorden – leder, Harald Hauge og Berit K. Sevatdal.