Gå til sidens hovedinnhold

I år må du gå Aunegrenda Rundt på egenhånd

Det tradisjonelle skiløpet Aunegrenda Rundt, kommer i år i en ny form.

- Koronasituasjonen gjør at folk ikke kan samles på samme måte. De nasjonale retningslinjene sier at arrangement som samler personer fra flere kommuner ikke kan gjennomføres nå. Derfor blir Aunegrenda Rundt 2021 avlyst i sin tradisjonelle form, melder skigruppa i Haltdalen IL i en pressemelding.

Nå lanserer de derfor "Aunegrenda rundt – på egen hånd". Dette blir et tilbud der man gjennomfører løpet selv eller med sine nærmeste. Tidspunktet bestemmer man også selv, men fristen for å gå er 1. mars.

- Vi må gjøre det beste ut av situasjonen, og håper at vår måte å gjøre dette på kan inspirere mange av våre faste , og nye deltakere til å ta turen i år og få seg en flott turopplevelse. Samtidig er dette en måte vi som skigruppe kan kompensere noe av inntektene vi mister når vi ikke har mulighet til å gjennomføre våre arrangement på vanlig vis. Vi håper også dette kan inspirere andre idrettslag til å komme med nye måter å gjennomføre sine arrangement på", sier Kjell Ove Oftedal, leder i skigruppa i Haltdalen IL.

Han forteller at egistrering foregår via Vipps, og er basert på tillit. Ved betaling får man registrert året som gjennomført. Eventuelle merker og statuetter deles ut i 2022, og det blir uttrekkspremie blant alle deltakere.

Hele 28 ganger har Aunegrenda Rundt blitt gjennomført, og hver gang samler det mange deltakere. På det meste har 200 skigåere deltatt, både lokale, nabokommuner, hyttefolk og andre tilreisende.

Alle som gjennomfører turen oppfordres til å et bilde på turen og dele på sosiale medier. Man kan tagge Haltdalen Idrettslag på Facebook eller #HaltdalenIL på Instagram.

- Haltdalen IL ønsker alle en god tur i flotte omgivelser i Aunegrenda.

Kommentarer til denne saken