I dag starter omfattende arbeid på riksveg 3

VEIARBEID: Sammen med Veidekke, skal Gjermundshaug Anlegg AS gjennomføre vedlikeholdsarbeid på riksveg 3 i sommer.

VEIARBEID: Sammen med Veidekke, skal Gjermundshaug Anlegg AS gjennomføre vedlikeholdsarbeid på riksveg 3 i sommer. Foto:

Fra 18.mai, gjennom sommeren og utover høsten vil det pågå vegarbeid på riksveg 3 mellom Atna og Alvdal.

DEL

Blant annet skal det asfalteres 23 kilometer på strekningen mellom Atna og Alvdal. På strekningen mellom fra Rendalen grense til avkjøringen til Jutulhogget skal det skiftes ca. 50 stikkrenner. I tillegg skal riksveg 3 breddeutvides til ni meter.

Entreprenører er Gjermundshaug Anlegg AS og Veidekke.

Statens Vegvesen opplyser at de vil gjøre sitt ytterste for å holde veien åpen under arbeidene, men varsler at trafikanter i noen perioder vil oppleve redusert framkommelighet.

- Dersom det skulle oppstå situasjoner som gjør at vegen må stenges en periode, er målsettingen å informere om det i alle tilgjengelige kanaler i så god tid som mulig. Dette med tanke på forutsigbarhet for transportnæring, lokalt næringsliv, lokalbefolkning og trafikanter ellers, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Statens Vegvesen opplyser videre at det er svært viktig å ble ferdig med det planlagte arbeidet på riksveg 3 i 2020. Dette for å følge opp Nasjonal Transportplan og kunne fortsette vedlikeholdarbeidet nordover.

For Statens Vegvesen og entreprenørene er det spesielt viktig med HMS for de som jobber langs veien.

- Det å jobbe med vegarbeid i trafikken er en belastning og utgjør fare. Dessverre erfarer vi at en del bilister ikke er flinke nok til å ta hensyn til vegarbeidere, skriver Statens Vegvesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken