I sommer drar o-gruppa på Os til med ekstra mange tur-o-poster

Av

"Hummelfjelltrimmen" er o-gruppa i Os ILs sin årlige turorienteringsaktivitet. Oppstart var i 1972 og aktiviteten har vært gjennomført siden da, kun med unntak av et par år.

DEL

O-gruppa i Os IL har i sesongen 2020 tilsammen 38 turorienteringsposter stående ute i perioden 13. juni til den 20. september.

Tu-ro-posen inneholder den info og de kart du trenger. Posen kan du hente på Spar, Os, men på grunn av smittesituasjonen er det ikke mulig å betale på utsalgsstedet, men på posen er det oppgitt VIPPS-nr og kontonr - og vi ber deg bruke en av de to metodene.

Postene kan du finne når du vil, og i den rekkefølgen du vil.

Vi har lagt opp til relativt korte avstander mellom postene, så det skal være motiverende også for barn og unge. I noen diffuse/vanskelige områder har vi merka med band. Dette er i så fall markert på kartet med rød stipla linje.

Postene er fordelt på 3 ulike kart

Håmmåldalen: Terrenget er et typisk eldre seterdriftområde. Pga redusert beiting siste årene, er det en del gjengrodd, og noen stier er blitt utydelige. Derfor er det også merka noen strekninger. Postene er lagt opp i 2 «naturlige» turer, og hver tur er ca 3,5 - 4 km.

Hummelfoten øst: Post 16-30 er plassert i området Saravollen – Fjellveien opp til bommen. Postene er fordelt på 2 ulike «turer». Tur 1 er ca 3 km og går i småkupert fjellbjørkeli i det nedre området. Tur 2 er i underkant av 4 km og går hovedsalig i det øvre området på begge sider av Fjellveien.På dette kartet har vi også valgt ut den gamle taubanen som gikk til toppen av Gråhøgde som et kulturminne. Mer info om dette finner du i turo-posen og 2 av postene er lagt til tydelige rester etter denne banen.

TOS-arena: Dette kartet omfatter området ved og i nærheten av skiskytteranlegget TOS-arena og RørOs fjellby og alpinanlegg. Terrenget er småkupert og går hovedsaklig på stier og furumoer. Dette er en såkalt «Blå tur» som ligger på eller tett ved ledelinjer som er lett å finne.Det er tilsammen 8 poster – og om du følger postene i nummerrekkefølge, så er turlengden ca 5 km.

I år ønsker vi å få med flere hytteeiere med på tur-o-opplegget vårt.

Tur-orientering gir deg mulighet til både å lære og øve på å bruke kart og kompass, til å gjøre deg kjent i nærmiljøet og kan vise deg ukjente naturperler, mens kulturminnepostene kan gi deg ny kunnskap.

Tur-orientering er et tilbud som er tilgjengelig hele døgnet hele sesongen - du velger selv når du vil på tur, hvor du vil starte og hvor lang turen skal være, du kan gå sammen med venner og familie eller alene.

Dersom du vil delta i konkurransen om merker og plaketter må du fylle ut kodekortet med bokstavene som står på hver enkelt post. Ta med blyant/penn for å notere koder på kodekortet. Dersom du trenger flere kodekort, slik at hele familien har hvert sitt, kan du hente ekstra kort på Spar, Os.

Vi setter også pris på om du leverer inn kodekortet, sjøl om du ikke har tatt så mange poster. Dette hjelper oss til å tilpasse kommende arrangementer.

I tur-o-posen finner du all info du trenger - vel møtt til 2020-sesongen !På o-gruppas avslutningsarrangement i høst blir det delt ut merker og plaketter for de som har oppnådd dette.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken