I sommer kan du se eventyrlige sykkelfilmer på stort lerret under Livestock-festivalen

SYKKELOPPLEVELSER: Livestock-festivalen i Alvdal vil for første gang vise sykkelfilmer. Arrangøren håper filmene vil skape enda mer aktivitet i sykkelbygda Alvdal og inspirere til å oppleve regionen fra sykkelsetet. Bildet er fra sykling under en tidligere Livestock-festival.

SYKKELOPPLEVELSER: Livestock-festivalen i Alvdal vil for første gang vise sykkelfilmer. Arrangøren håper filmene vil skape enda mer aktivitet i sykkelbygda Alvdal og inspirere til å oppleve regionen fra sykkelsetet. Bildet er fra sykling under en tidligere Livestock-festival. Foto:

Sykkelfilmer har hatt en tendens til å havne i skyggen av andre aktivitetsfilmer, kanskje spesielt dem som omhandler ski og snowboard. Det vil arrangørene av Livestock-festivalen i Alvdal gjøre noe med.

DEL

– ­Dette blir sykkelfilmer slik det er ment at de skal nytes - på stort lerret og med høy lyd, sier sykkelansvarlig på Livestock Audun Lutnæs i en pressemelding.

Arrangøren håper filmene vil skape enda mer aktivitet i sykkelbygda Alvdal og inspirere til å oppleve regionen fra sykkelsetet.

Et eget kortfilmprogram vil bli snekret sammen i samarbeid med sykkelfestivalen Filmed by Bike i USA som hvert år samler inn eventyrlige filmer fra uavhengige filmskapere over hele verden.

Det blir også visning av to populære sykkelfilmer fra 2019 og 2020, nærmere bestemt Teton Gravity Research sin nye storfilm pluss fjorårets suksess Return to Earth produsert av Anthill Films.

MER SYKKELFILM: Om det går slik arrangørene av Livestock-festivalen ønsker, vil det bli produsert flere sykkelfilmer i Fjellregionen i framtiden. Bilde fra en tidligere Livestock-festival.

MER SYKKELFILM: Om det går slik arrangørene av Livestock-festivalen ønsker, vil det bli produsert flere sykkelfilmer i Fjellregionen i framtiden. Bilde fra en tidligere Livestock-festival. Foto:

Filmkonkurranse

– Sykkelfilmene har havnet litt i skyggen av andre aktivitetsfilmer og kanskje spesielt skifilmene. Derfor mente vi at det var på tide med en egen sykkelfilmfestival som slapp til disse storfilmene i kinosalen der de hører hjemme, sier Lutnæs.

Det er ikke kun de profesjonelle produksjonene som får plass på festivalen. I år lanserer Livestock en egen filmkonkurranse under festivalen i juli.

Selv om ikke alle kategoriene er klare ennå, vil sykkel definitivt være en av dem, og vinnerne av filmkonkurransen vil bli vist på festivalen. Målet med konkurransen er i følge Lutnæs å bidra til økt inspirasjon.

– På sikt håper vi at vi kan tilby et helnorsk kortfilmprogram og aller helst også full-lengde filmer. Da tenkte vi at en filmkonkurranse kan være starten på det.

– Det vil bli flere kategorier i filmkonkurransen, sykkel blir en av de, avslutter han.

Festivalen er et samarbeid mellom Alvdal kommune, Livestock, Urørt ski- og sykkeleventyr samt Steien Hotel.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags