Haurdhaus skal fylle tomrommet etter todagers fjellorientering

Artikkelen er over 1 år gammel

FYK skal drifte arrangementet Hardhaus i de kommende år basert på god dugnadsånd fra samholdet på Graftås.

DEL

I midten av oktober 2016 vedtok Graftås samfunnshus å gjenoppta gruppa FYK som skal drifte arrangementet Hardhaus i de kommende år basert på god dugnadsånd fra samholdet på Graftås.

Etter at To-dagers fjell-orientering ble nedlagt mangler Holtålen kommune et større idrettsarrangement, og det er dette tomrommet Hardhaus skal fylle.

Hardhaus er et 3-dagers terrengløp som vil gå av stabelen i Holtålen fra 28. -30 juli 2017 etter en ide som Lars Ingmar Nyhus fikk sommeren 2016.

Løpet har en total lengde på 54km fordelt på tre enkeltløp. Konseptet har som hovedmål å få folk i aktivitet, mer liv i kommunen, flere overnattingsdøgn og økt handel.

- Vi ønsker å lykkes fra første stund. Arrangementet er detaljplanlagt og har et mål om 100 deltakere første år. Med løpslengde på 54 kilometer over tre dager, er vi klar over at vi må ut for å finne den rette målgruppa. Vi har allerede vært i kontakt med skieliten i norsk langrenn. Dato og detaljer rundt konseptet er diskutert med personer i toppidretten. I tillegg bruker vi kontaktnettet vårt for å komme inn i de rette miljøer slik at vi kan trekke store navn til start. Får vi med oss kjente personer, er det større håp for god mediedekning, noe som vil gi ringvirkninger til sponsorer og lokalt næringsliv, meddeler Lars Ingemar Nyhus i gruppen FYK. De har nå henvendt seg til lokalt næringsliv hvor de ber om hjelp fra gode sponsorer.

- Det vi trenger økonomisk støtte til er trykking av flyers, plakater, bannere, annonser, med mer. Vi håper at en sponsor kan stille opp om med en spurtpris på Kjøliskarven på dag to både for damer og herrer. Med god støtte fra næringslivet i fjellregionen har vi tro på at dette blir sommerens store happening i 2017, meddeler Nyhus.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags