«Klub-blues-et» til Kai satte fart på oppussing av Gå-På's klubbhus

FIKK NYTT TAK:  Fra dugnaden med å legge nytt tak på det gamle æreverdige klubbhuset til Gå-På på Telneset i fjor høst. Rolf Andreassen (fra venstre), Tor Håkon Larsen og Stein Larsen.

FIKK NYTT TAK: Fra dugnaden med å legge nytt tak på det gamle æreverdige klubbhuset til Gå-På på Telneset i fjor høst. Rolf Andreassen (fra venstre), Tor Håkon Larsen og Stein Larsen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Klubbhuset til IL Gå-På på Telneset har lenge trengt nytt tak og et malingsstrøk eller to. Men det var først da Kai Findahl la den egenkomponerte sangen «Klub-blues-et» ut på Facebook det ble fart på sakene.

DEL

I fjor høst gikk innbyggerne i den lille grenda med om lag 85 husstander sammen om å reparere taket på dugnad. Nå skal det også få to etterlengtede malingsstrøk i rødt og hvitt. Styret i Gå-På har innkalt til maledugnad tirsdag 27. og onsdag 28. juni, og lover å spandere pizza på alle som kommer.

Over 100 år gammelt

Kai Findahl har vært med i styret i Gå-På i mange år og har hjertet sitt i klubben.

– Jeg vokste opp rett ved fotballbanen på Telneset, og klubbhuset er noe jeg ser hver dag når jeg kommer ut. Jeg synes det hadde vært et stusslig syn ei stund og bestemte meg for å skrive en sang om det som jeg la ut på Facebook. Jeg skal ikke påstå at det var det som gjorde det, men det virket som at folk ble litt flau. Nå skal i hvert fall klubbhuset pusses opp, smiler Findahl.

Om han ikke tør påstå at det var «Klub-blues-et» som lagde vei i vellinga har sangen i hvert fall slått an. Så har den og en videosnutt av klubbhuset fått over 500 likerklikk på Facebook.

– Jeg skriver sanger hele tiden, men det er ingen som er blitt lagt merke til sånn som denne, sier han.

Findahl forteller at klubbhuset ble bygd til 50-årsjubileet til IL Gå-På i 1952, og dermed er 67 år gammelt.

HØR SANGEN HER!

Mange kalddusjer

– Det er mye rart som har foregått borti der. De fleste årene sto dørene oppe så det var en fin lekestue for oss. Etter hvert ble det o innlagt dusj, men bare med kald vatn. Det er tanker i taket og på enkelte varme sommerdager er det lunkent. Både hjemmelaget og mange bortelag har nok fått seg en ordentlig kalddusj etter ferdigspilt kamp mange ganger, humrer han.

Han kan også opplyse om at Egil Danielsen kom på celebert besøk til klubbhuset for å kaste spyd rett etter at han vant OL i Melbourne i 1956.

– Halve spydet eksisterer fortsatt. Jeg har oppbevart det bak lås og slå hjemme hos meg selv, sier han.

Gamle minner

Både Findahl og Ingrid Falkum Gardseth som er styreleder i Gå-På er sikker på at klubbhuset vekker gamle minner hos veldig mange.

– Vi har lenge snakket om at det trengte et løft, men det er mange ting en må prioriteres når en driver en liten klubb. Før var det forsamlingslokalet Folkvang og nå er det klubbhuset, sier Gardseth.

Hun forteller at Kai Findahl og Per Aas-Eng lagde en Telnes-bok for om lag 10 år siden, og at det er overskuddet fra salget av den som nå kommer oppussingen av klubbhuset til gode.

– 4.000 kroner var øremerket til nytt orgel i Tynset kirke, mens det resterende skal gå til klubbhuset. Vi fikk beløpet på 18.000 kroner i fjor, fortsetter hun.

Driver friidrettsskole

Pengene skal dekke både det nye taket og to malingsstrøk, og hun er ikke sikker på at det rekker til alt.

– Men det har uansett hjulpet oss et godt stykke på vei. Hvis vi overskrider disse midlene må vi bare finne en måte å få dekket det på. Innkalling til maledugnaden er lagt ut på Facebook og folk får bare komme. Om det blir to eller 15 personer vet jeg ikke, men det er trivelig å samles og gjøre noe sammen til felles beste for alle på Telneset. Vi ønsker at barna våre skal ha et godt forhold til grenda. Da er det viktig å legge til rette for det, sier Gardseth.

Hun legger til at Gå-På også hvert år i august også arrangerer en friidrettsskole som går over tre dager og samler 60 unger fra hele regionen.

Det er egentlig unødvendig å nevne at dugnadsforberedelsene til den allerede er i gang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken