– Ikke reis på hytta nå!

– Vi på Røros er glad i hyttebefolkningen vår, men ber deg innstendig om ikke å komme til Røros nå, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen.

– Vi på Røros er glad i hyttebefolkningen vår, men ber deg innstendig om ikke å komme til Røros nå, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen. Foto:

Røros og andre hyttekommuner opplever at mange reiser på hytta. Nå ber kommunen og regionrådet innstendig om at folk utenfra regionen holder seg hjemme.

DEL

Fredag morgen gikk Regionrådet i Fjellregionen ut med en henstilling om at utenbygds hytteeiere ikke reiser til hyttene sine nå.

Fra Røros kommune er oppfordringen tydelig:

– Vi på Røros er glad i hyttebefolkningen vår. Vi er en stor hyttekommune, men med en liten befolkning og et veldig begrenset helseapparat. Ved et smitteutbrudd, vil helsetilbudet vårt strekkes til det ytterste bare med å ta vare på lokalbefolkninga, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen.

– Vi vil ikke ha kapasitet til å bistå deg dersom du er i karantene eller isolasjon på en av de mange hyttene i rundt om i kommunen, og vi vil ikke ha ledige behandlingsplasser for å ta oss av deg dersom du blir syk. Det er viktig at du oppholder deg der du har ditt primære helsetilbud, oppfordrer kommunen.

For å redusere spredning av smitte er det viktig at alle holder seg hjemme. Nasjonale myndigheter oppfordrer alle til å unngå reiser som ikke er strengt nødvendig. Det omfatter både innenlands og utenlands reiser – også fritidsreiser.

– Derfor ber vi deg innstendig om ikke å komme til Røros nå. Vi takker for at du blir med på den store samfunnsdugnaden med å begrense konsekvensene av koronaviruset. Vi ønsker deg hjertelig velkommen når Norge gjennom en felles innsats har fått situasjonen under kontroll, er oppfordringen fra Røros kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken