For i møtet med Europas beste løpere på banen i Olympiastadion tirsdag ble nivåforskjellen synlig mellom juniorløperen og seniorene i feltet.

Da startskuddet gikk i Ingeborgs forsøksheat la hun seg bak i feltet og inne ved lista. De to første rundene hang hun greit med, men da bjella klang for siste runde var det tydelig at 18-åringen hadde gått tom for krefter.

Avstanden fra teten og ned til dalsbygdingen økte stort på få sekunder. Polske Sofia Ennaoui løp først i mål på tiden 4:02.73, som er over sju sekunder bedre enn Ingeborgs personlige rekord på 4:09.91.

Selv kom Ren-Eng-løperen inn på tiden 4:19.36 og ble nummer 13 av 14 i sitt heat Det skal også nevnes at farten var også betydelig raskere i heatet til Ingeborg enn det foregående heatet. Der kvalifiserte nemlig de fire beste seg på tider mellom 4:06.40 og 4:07:20.

– Erfaring

Etter løpet henger ikke talentet nevneverdig med hodet.

– Det var veldig artig å springe her i dag. Mye folk på stadion og det er slike mesterskap jeg trener for. Bare det å være her er et mål i seg selv, men det var absolutt tungt i dag, sier Ingeborg rett etter løpet.

Dermed er debuten i EM gjennomført og det med masse god erfaring i bagasjen.

– Klart, det er dette jeg lærer mye av. Fin mesterskapserfaring å ta med seg videre, sier tenåringen som er rangert som den 29. beste 1500-meterløperen i Europa på kvinnesiden.

Tøff oppladning

At det ikke klaffet helt tirsdag kan nok også skyldes litt oppladningen før mesterskapet. Løpstalentet kom nesten rett fra verdensmesterskapet for juniorer i Colombia der hun endte som nummer sju. Siden har det blitt mye reising.

– Jeg har vært fire-fem dager i Europa nå, så det har vært litt tøft med mye reise og jetlag. Det er ingen optimal oppladning. Hadde vanskelig med å sove ei natt, ellers har det gått fint, sa hun noen få dager før løpet.

Nå tar hun seg en litt velfortjent løpspause etter EM-debuten. Ingeborg vurderer å løpe under junior-NM 26.-28. august og NM i terrengløp senere i år.