Gå til sidens hovedinnhold

Ingeborg så ut til å slite. Så dro hun fram sitt sterkeste våpen og sikret EM-finale

Ingeborg Østgård tok seg videre fra forsøksheatet i U20-EM i friidrett.

(Østlendingen) Ingeborg Østgård fra Dalsbygda ble nummer tre i sitt forsøksheat på 1.500 meter under U20-EM i friidrett i Tallinn fredag formiddag.

Med tiden 4.25,95 var hun nesten ti sekunder bak sin personlige rekord i heatet som gikk svært forsiktig veldig lenge. Men viktigst av alt er det at 17-åringen er kvalifisert for søndagens finale.

Ren-Eng-løperen åpnet forsiktig og la seg bakerst i feltet ut fra start, helt inne ved lista.

Feltet gikk forsiktig de første to rundene og Ingeborg løp billig, men med 500 meter igjen begynte dalsbygdingen å avansere.

Hun måtte helt ut i bane 4 for å komme seg forbi, men ut på siste runde var hun en av sju som fikk en liten luke til resten.

Kun fire løpere gikk direkte til finale og ut på oppløpet så Ingeborg ut til å bli litt stengt. Men Ren-Eng-løperen har en spurt som holder svært høy klasse.

Den fikk hun vist fram også fredag. 17-åringen passerte flere løpere og så til slutt ut til å kontrollere inn en 3. plass i heatet, som holder til finale med god margin.

Mireya Arnedillo fra Spania vant heatet på tiden 4.24,86, et drøyt sekund foran Østgård. Fabiane Meyer fra Tyskland snek seg også foran den norske jenta.

Finalen på 1.500 meter går søndag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken