Si din mening om fritt skolevalg i Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan du si din mening om lokal forskrift for inntak og formidling. Høringsfristen er onsdag 24. april.

DEL

Når Hedmark fylkeskommune slås sammen med Oppland fylkeskommune må det bestemmes om det nye Innlandet fylkeskommune skal ha fritt valg av videregående skole eller ikke.

- I forskrift til opplæringsloven § 6-2 og § 6A-2 heter det at fylkeskommunen skal fastsette lokal forskrift om inntak og om formidling. Forskriften skal inneholde utfyllende regler om hvordan inntak til videregående opplæring og formidling til læreplass gjennomføres i fylkeskommunen, heter det i en pressemelding på Innlandet fylkeskommune sine nettsider.

I en tidligere pressemelding fra fylkeskommunen heter det at temaet som trolig vil få størst oppmerksomhet i dette arbeidet, er spørsmålet om det skal være fritt skolevalg eller en form for styring av søkerne i inntaket.

Folk har mulighet til å sende inn sin mening oml okal forskrift for inntak og formidling. Fristen for å komme med innspill er onsdag 24. april.

Høringsinnspill sendes til: postmottak@hedmark.org, og merkes med «Høring inntaks- og formidlingsforskrift».

Lokal inntaks- og formidlingsforskrift for Innlandet fylkeskommune vedtas i fellesnemnda 19. juni 2019. Den nye forskriften trer i kraft fra og med 1. januar 2020, samme dato som for sammenslåingen av de to fylkene, og vil gjelde for inntak og formidling til skoleåret 2020/2021.

Artikkeltags