– En sensitivitet som med en rå og ekspressiv vitalitet smitter over på betrakteren.

Slik beskriver galleriet kunstneren Therese Myran. Årets høstutstilling hos Kunst og kaos på Røros presenterer en stor soloutstilling med Myrans kunstneriske univers, og har fått tittelen «Å være seg selv gjennomsiktig».

– Jeg kommer til Røros med nye tegninger, malerier, akvareller, broderier, garncollager, broderimalerier - og kanskje dukker en ny, brodert skulptur opp, forteller Therese Myran selv.

Therese Myran utforsker ulike medier og materialer som maleri, broderi og skulptur. Den frodige fargepaletten og det ekspressive uttrykket er en signatur i kunstnerskapet hennes.

Tidligere i år stilte Myran ut på Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) i Trondheim med sin soloutstilling «Liv». Utstillingen på Røros er på mange måter en slags naturlig fortsettelse av denne. Utstillingen i Trondheim har hatt fantastiske besøkstall og et godt salg gjennom hele sommeren, og galleriet håper på stor interesse for Therese Myran også på Røros i høst.

Utstillingen på Røros åpnet lørdag 9. september. Til selve åpningsarrangementet var det også musikk med plateaktuelle Anne Linn V. Schärer.

På kveldstid invitererte Kunst og kaos til høstfest inne i galleriet. Her var det mat, bar, musikk og godt selskap. I løpet av kvelden var det også kunstnersamtale mellom gallerist Ellen Kristine Klemmetvold og Therese Myran.