– Matmor i Vuku tok meg med på en laaaang kjøretur. Da havnet vi på Dyrsku'n i Seljord. Siden 1866 har dette vært en årlig møteplass for mat og landbruk, handel, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Jeg kom også tilbake til mine røtter da jeg møtte gjengen som har laget bjella mi, FindMy! Det nærmer seg Landbrukets dag, så kanskje jeg må begynne å tenke på hjemturen snart. Dagens lærdom ble at selv kuer kan bli starstrucked, skriver Ivi på sin Instagram-konto #sommerbonden2022 nå i september.

På Dyrsku'n fikk kalven hilse på selveste Lothepus, i tillegg til mange andre opplevelser og inntrykk.

Hjem til potetferie

Etter at Ivi har vært på en reise utenfor regionen, har hun nå kommet "hjem" i tide for potetopptaking. På Frengstad Søndre på Kvikne.

– Det var en veldig slitsom jobb, så det var fint at jeg fikk hvile litt inne i traktoren. Her kunne jeg se de som tok opp potet i tv-skjermen, forteller Ivi.

På initiativ fra Tynset bondelag, har kalven Ivi reist rundt i hele Fjellregionen for å oppleve det mangfoldige landbruket og alle de lokale folka som bidrar til at det er et aktivt landbruk.

– På denne måten vil vi vise fram bredden og mangfoldet i regionens landbruk, og vise at landbruket skaper levende bygder over hele Norge, sier Olav Østigård, "pappa" til Ivi og leder i Tynset bondelag.

I en sekk reiser Ivi rundt med et øremerke fra Os ID og en GPS-bjelle fra Findmy på Kvikne.

– Når du får Ivi på besøk, er det bare å bruke fantasien og dele bilder med resten av regionen. Vi håper Ivi kommer innom alle bondelagene, over hele regionen, at hun får være med til seters, i fjøset og alt. Vær gjerne kreativ! oppfordrer Østigård.

Trøndelagsbesøk

Ivi dro fra Hessdalen i august, til Aure kommune og videre til Melhus. Her ble hun godt ivaretatt av avløserspiren Anders som til og med laget en egen seng til Ivi.

Deretter fartet hun videre til Sparbu og familien Skei, som Ivi overrasket med et besøk.

– Dagens lærdom ble at det er moro å overraske noen med besøk, skriver Ivi på Instagram.

Reisen fortsatte så til Inderøy, der første oppdraget ble å følge med på at det ikke ble noe søl når styret i Hjertelaget 4H skulle beise den nye gapahuken de selv hadde bygget.

– Gården jeg var så heldig å få tilbringe tid på, hadde til og med sin egen gårdsbutikk. Den het GaLkramp og der fikk jeg prøve meg som butikksjef.

På vei hjem

Siste stopp i Trøndelag var i Verdal hos Vuku gårdsmeieri der de har lært seg å lage italiensk ost.

– Samtidig produserer de også brunost av den samme melka- det er ganske kult å tenke på. Dagens lærdom ble at det går fint å blande tradisjoner! skriver Ivi på sin Instagram.

Fra Dyrsku'n i Seljord gikk turen via bobil oppover Østerdalen, med nesa rettet hjemover.

– Da har hjemreisen kommet i gang. Det er enda en liten stund til landbrukets dag, så jeg rekker heldigvis å oppleve litt mere før «pappa» Olav vil ha meg hjem igjen. På turen i dag så jeg en megastor elg, den var skikkelig KUl!

Turen har altså endt på Kvikne, der Ivi nå begynner å forberede seg på Landbrukets dag den 8. oktober.

Følg med på Ivis Instagram for å se hva som skjer videre.