Gå til sidens hovedinnhold

– Jakt og felling av rovdyr er kontroversielt, men når vi først skal gjøre det må det gjøre det på en effektiv og dyrevennlig måte

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det interkommunale skadefellingsprosjektet i Nord-Østerdal har vært veldig bra, og det er veldig viktig at vi får en permanent løsning med los med drivende hunder som et jakthjelpemiddel i ulvejakt i framtiden, sier stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl (Sp).

– Jeg tror det er positivt fordi det er veldig mye mer effektivt og storsamfunnet og folkene som gjør jobben for store ressurser og mye slit og penger. Samtidig mener jeg at det er en mye mer dyrevennlig jakt på rovdyr og alt annet liv som er i skogen. Da må vi sørge for at regjeringen ser verdien i at skadefellingsprosjektet i Nord-Østerdal fortsetter, legger hun til.

Enger Mehl viser til at Senterpartiet har tatt opp los med drivende hunder som en permanent løsning ved skadefelling av rovdyr i Stortinget flere ganger, uten at det har ført fram.

Derfor ønsker hun ved anledning å utfordre regjeringen med å stille spørsmål i Stortinget om å se til den gode ordningen i Nord-Østerdal.

– Per nå er det ikke mulig å trene hunder i Norge, og det er veldig dyrt å reise ut av landet for å trene dem. Det er lite effektivt, samtidig som vi har kompetanse på trene hunder i eget land. Det er viktig at vi har denne treningsmuligheten for å kunne fortsette med løshunder i ulvejakt, mener Enger Mehl.

Hun har merket seg tilbakemeldinger fra flere hold om at prosjektet til det interkommunale skadefellingslaget i Nord-Østerdal er veldig positivt.

Blant annet har statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet referert til svært positiv omtale av arbeidet som er nedlagt i prosjektet fra 2017 og fram til i dag.

Statssekretæren trakk fram fellingssamarbeidet som en satsing til etterfølgelse andre steder i landet.

– Jakt og felling av rovdyr er kontroversielt, men når vi først skal gjøre det må det gjøre det på en effektiv og dyrevennlig måte. I fjor ble det endring i lisensjaktperioden som ble skjøvet fram, slik at elgjakta ble tatt ut av denne perioden. Det er uheldig. På generelt grunnlag er det viktig sørge for jakta kan bli mest mulig effektiv. Nå opplever vi at regjeringen har trenert mye for folk i ulveutsatte områder. Vi er nødt til å gå motsatt vei, sier Enger Mehl.

Kommentarer til denne saken