Ole Edvard Antonsen og Røros Janitsjar lager god julestemning

JULEKONSERT: Når Ole Edvard Antonsen kommer til Storstuggu, har han med seg gjestesolistene Stine Hole Ulla og Knut Marius Djupvik.

JULEKONSERT: Når Ole Edvard Antonsen kommer til Storstuggu, har han med seg gjestesolistene Stine Hole Ulla og Knut Marius Djupvik.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I 10 år har Ole Edvard Antonsen turnert landet rundt før jul med "Desemberstemninger". I år legger han turen innom Storstuggu på Røros der han sammen med gjesteartister og Røros Janitsjarorkester byr på en glitrende julekonsert med det beste av alt julen kan frembringe.

- Jeg har vært på Røros før og gleder meg til å komme hit igjen, forteller Antonsen, som kommer i julestemning så snart han får på seg ullgenseren om høsten.

Antonsen kommer til Storstuggu fredag 23. november med et 10-manns stort ensemble. Gjestesolistene denne gang er Stine Hole Ulla fra Sykkylven og Knut Marius Djupvik fra Vestnes.

- Stine vant Norske Talenter i 2012 og har utviklet seg til en dyktig sangerinne - nesten litt Sidsel-aktig. Hun behersker de fleste stilarter. Knut Marius vant The Voice i 2013 og behersker både rock, soul og klassisk, forteller Antonsen.

Årets utgave av Desemberstemninger byr på egne favoritter, kjente julesanger og fine innslag fra gjesteartistene.

- Jula er den eneste høytiden med egen musikk innen alle sjangere, og det er en stor utfordring å velge ut stoff. Det finnes jo like mange ulike tradisjoner som det bor folk i dette landet. Vi har med en del stoff fra tidligere års turneer, men prøver jo hele tiden å "finne opp" jula på nytt. Mye av stoffet vi skal framføre er naturlig nok knyttet til jul, men vi åpner også for andre innslag som setter folk i god stemning. Her blir det mye vakkert samt en del til ettertanke, understreker Antonsen.

Selv med en hektisk turnéhverdag som strekker seg helt fram til 22. desember, føler Antonsen seg priviligert som får bidra til å sette folk i julestemning på denne måten.

- Hva skal du selv framføre under konserten i Storstuggu?

- Jeg skal leke meg litt med ulike julelåter, og så har jeg selvsagt med meg "Vidda". Sjøl om det ikke er noen utpreget julemelodi, forventer folk å få høre den.

Antonsen har tidligere jobbet sammen med Røros Janitsjarorkester og gleder seg til å spille sammen med orkesteret på nytt.

- Det bidrar til å skape et større og fyldigere lydbilde, poengterer Antonsen.

Feirer 75 år

For Røros Janitsjarorkester inngår julekonserten som ledd i 75-årsfeiringen.

- Vi markerte også jubileet i vår med en kirkekonsert der lokale krefter bidro, forteller orkesterets leder Christian Elgaaen.

På konserten i Storstuggu skal orkesteret framføre en egen avdeling i tillegg til fellesnummer med Antonsen og hans band.

- Vi skal framføre variert stoff som hører årstiden til, forteller Elgaaen.

Janitsjarorkesteret har det siste året hatt jevnlig tilsig av nye medlemmer, og på konserten får janitsjarene forsterkninger fra musikere i kulturskolen. I alt vil 30 janitsjarer delta på konserten i Storstuggu.

JUBILERER: Røros Janitsjarorkester feirer 75 år i år. Arkivfoto

JUBILERER: Røros Janitsjarorkester feirer 75 år i år. Arkivfoto

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags