Den nye butikksjefen på Prix gjør virkelig et karriereskifte. Etter 23 år i flybransjen lander Jarle Granheim på Tolga, og skal sammen med kollega Carina Dølmo og resten av staben videreutvikle dagligvarebutikken. Det skrev Arbeidets Rett den 28. august i fjor.

Ny butikksjef har gått inn for landing på Tolga

Men, «flyveren» Granheim har tatt av igjen. Ikke på langtur, men til Tynset. For nå er han den nye butikksjefen ved Extra på Domus.

– Da den tidligere butikksjefen her, Anne Mette (Vang, red.anm.) valgte å prøve seg i ny jobb, fikk jeg muligheten til å starte her, forteller Jarle Granheim.

– Prix på Tolga er en spennende butikk. Extra Tynset har ett mangfold, en god kvalitet og det vil jeg videreutvikle. Det er rett og slett veldig morsomt, og utfordrende, sier Granheim, som har gjort vingelsing av seg, men opprinnelig er fra Lillestrøm. Som butikksjef ved Extra har han også personalansvaret for 22 kolleger.

Sin eneste arbeidsgiver

En av dem er Irene Horten (52), en av de virkelige veteranene som begynte ved det som i dag er blitt en Extra-butikk, som ekstrahjelp i 1990. Nå er hun altså assisterende butikksjef.

– Jeg har, siden jeg var 20 år, jobbet i Coop-systemet her på Tynset, og det er faktisk den eneste arbeidsgiveren jeg har hatt i min yrkeskarriere. Det kan også se ut til at det blir slik, for jeg stortrives og har ingen planer om å skifte beite, sier Irene.

Glad i folk

Jarle er i utgangspunktet utdannet innen økonomi, han er flyver, og har jobbet en årrekke på leverandørsiden innen dagligvarer.

– Jeg var i tillegg til flyver var jeg også medeier i selskapet Airwing. Her solgte jeg meg ut i 2018, men var med i drifta to år etter, forteller Jarle, som stortrives med beina godt planta på jorda. Ikke bare på ski og til bens i Vingelen, men også ute blant kundene på Extra.

– Jeg er veldig glad i folk, og liker å prate. For meg er det viktig at kundene blir tatt hånd om, at de føler de blir sett.

– Det er ett av mine bidrag i målet vi har om at det på etterjulsvinteren neste år kan vise til en omsetning som er godt over fjoråret, er hans og øvrig ledelse ved Extra Tynsets mål.

For å komme dit er Jarle klar på at kvaliteten skal opprettholdes, og ikke minst skal den avdelinga «hans butikk» er aller best i klassen på, frukt og grønt, fortsatt være ett satsingsområde.

Ny butikksjef har gått inn for landing på Tolga