Gå til sidens hovedinnhold

Jenny-Krihke (20) er tatt ut til NRK Sápmis talentsatsing

Sju kandidater er plukket ut til å være med på NRK Sápmis rekrutterings- og kvalifiseringsprogram. 

Kandidatene er alle mellom 18 og 25 år, og til sammen representerer de både geografisk bredde og språklig mangfold. Da utlysningen til programmet gikk ut i april, var det til seks plasser. Men det var så mange gode søkere at programmet rett og slett ble utvida med en plass. Det opplyser NRK i en pressemelding.

Deltakerne

Disse er tatt opp på talentprogrammet:

  • Jenny-Krihke Dragsten Bendiksen (20) fra Røros (sørsamisk)
  • Jonna Dunfjeld Mølnvik (18) fra Snåsa (sørsamisk)
  • Nelly Engström (23) fra Vilhelmina i Sverige (sørsamisk)
  • Naima Nergård (25) fra Tysfjord (lulesamisk)
  • Ellinor Skartland (19) fra Tana (nordsamisk)
  • Håkon Mudenia (25) fra Tana (nordsamisk)
  • Lemet Nystad (22) fra Karasjok (nordsamisk)

– Vi ønsker å bli bedre på lule- og sørsamisk, og har ambisjoner om å øke tilbudet vårt på de språkene. Derfor er vi helt avhengig av å gode sør- og lulesamiskspråklige journalister innen alle sjangre, fra innhold for barn og unge til underholdning og nyheter. NRK Sápmi skal være relevant og viktig for alle samer, og det klarer vi ikke uten gode, samiskspråklige historiefortellere og innholdsskapere, sier Solbakk.

Grundig opplæring

I løpet av programmet skal de sju deltakerne lære å lage innhold for nett, radio/lyd, video/TV og sosiale medier – spesielt for yngre målgrupper. Talentene vil ha varierte oppgaver der de lærer av erfarne NRK-kollegaer.

Som del av programmet skal deltakerne i programmet ha praksis ulike steder i NRK.

Jenny-Krihke Dragsten Bendiksen fra Røros med sørsamisk bakgrunn skal ha praksis i Trondheim. For henne var muligheten til å skape og utvikle mer sørsamisk journalistisk innhold en viktig motivasjon for å søke på talentprogrammet.

– Jeg vil bli talent ved NRK Sápmi fordi jeg ønsker å være med på å skape og utvikle mer sørsamisk journalistisk innhold, sier Jenny-Krihke Dragsten Bendiksen (20) fra Plaassja/Røros i Trøndelag.

– Talentene skal jobbe i redaksjoner rundt om i Norge; Trondheim, Bodø, Tromsø og Karasjok. Her får de lære av de beste, samtidig som de lærer oss. De kommer inn med unik og viktig kompetanse for NRK. De er unge og de er samiske. De har viktige stemmer og perspektiver for NRK-redaksjoner i hele landet, sier Solbakk

Opplæringa begynner i september og avsluttes i juni neste år.

Kommentarer til denne saken