Kjære Bane Nor, ikke rør venterommet!

Erlend Kvittum Nytrøen representerer Senterpartiet i kommunestyret i Tynset.

Erlend Kvittum Nytrøen representerer Senterpartiet i kommunestyret i Tynset. Foto:

Av

Bane Nor mener et «leskur» skal erstatte venterommet på Tynset stasjon. Alle som har ventet på toget på Tynset om vinteren vet at det er en uholdbar situasjon.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I en sak i Arbeidets Rett den 30. desember kunne vi tynsetinger lese at Bane Nor planlegger å stenge venterommet på Tynset stasjon. Med en frimodighet man bare kan misunne denne offentlige etaten hadde de allerede sagt opp leieavtalen til venterommet og skulle i utgangspunktet stenge dørene ved nyttår. Uten å varsle verken reisende eller kommunen skulle de nå henvise togpassasjerene til et «leskur» som er satt opp på stasjonen. Timingen var mildt sagt uheldig, men jeg mistenker at de ansvarlige aldri selv har ventet på et tog i Nord-Østerdal i januar. På spørsmål fra journalisten fikk imidlertid pipa en litt annen lyd, nå skulle man «komme tilbake til [saken] på nyåret».

Jeg frykter at avgjørelsen om å stenge venterommet vil komme i sommer. Da forventer Bane Nor mindre kritikk enn om de stenger venterommet midt på vinteren. Slik oppførsel fra en offentlig aktør kan vi ikke akseptere. Oppdraget til Bane Nor er å legge til rette for togreisende til og fra Tynset, ikke å beskytte sitt eget omdømme. Med den mildt sagt varierende kvaliteten som allerede er på togsettene på Rørosbanen er viljen til å kjøre tog i Østerdalen allerede tynnslitt. Bane Nor må derfor forstå at de 18 000 kr. i året leieavtalen ved Tynset stasjon koster ikke kan spares inn her.

Dersom venterommet på Tynset stenges vil det kun føre til at de som ikke har mulighet til å vente i en bil blir tvunget til å stå ute og fryse til de til slutt gir opp å reise med tog. For vi kommer ikke til stasjonen akkurat når toget kommer, det er ikke alltid toget er i rute og det er ikke alltid bussankomst og togavgang korresponderer perfekt. Da må passasjerene ha et sted å gå inn, noe annet kan være direkte helseskadelig.

Jeg er helt sikker på at både jeg og Bane Nor ønsker at flere østerdøler skal velge toget også i framtida. Skal det skje kan vi ikke starte det nye tiåret med å stenge døra for de reisende. Så kjære Bane Nor, ikke rør venterommet på Tynset stasjon!

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken