- Det at Falkberget-Ringens nettside omtrent ligger ”død” viser en liten interesse fra styrets side.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Falkberget-RingenFalkbergets Bør Børson jr. har gjennom årene vært en gjenganger på teaterscenen, så også på Trøndelag Teater i mars 1998. Jeg sitter og blar i gamle program fra de første oppsetningene i 1929 og fremover. Det er mye historie å lese, og i ett program fra Trøndelag Teater, premiere 14. mars, finner jeg en svært så fin informativ annonse fra Falkberget-Ringen med følgende tekst:

”Også du BØR bli medlem . . .

Johan Falkberget står bak flere av Trøndelag Teaters publikumssuksesser – ”Bør Børson”, ”Den fjerde nattevakt” og  ”An-Magritt”. Falkberget-Ringen arbeider for å styrke interessen for den store trønderske dikteren.

Enkeltmedlemskap koster kr. 100 pr. år. Meld deg inn og du får tilsendt Falkberget-Nytt for å se hva som skjer. Falkberget-Ringen, Postboks 170, Røros. Bankgiro 4280.05.29446 eller postgiro 0807.4209441.”

”Meld deg inn og du får tilsendt Falkberget-Nytt for å se hva som skjer” står det i annonsen!

Dette stemmer dårlig med det jeg fikk høre her på senvinteren (om det er riktig da?) at noen har meld seg inn, betalt for medlemskap, og siden ingen ting hørt. Om dette er riktig så er det svært alvorlig. Det må vel være noen i styret som tar seg av inn og utmeldelser, og informerer nye medlemmer? I dag hadde annonsen vært helt malplassert.

LES OGSÅ: Åse Juveli Berg har skrevet om Å forvalte arven etter Johan Falkberget 

I førstkommende Falkberget-Nytt må det bli informasjon om den litteratur som har kommet av ny trykk av Falkbergets bøker, og ikke minst bøker og hefter om ham. Hvordan skal man ellers få vite om utgivelsene. Selvfølgelig kan man lete seg fram på nettet, men medlemmene burde bli informert gjennom Falkberget-Ringens nettside.

Skal en få solgt all den gode litteraturen og skape interesse for Falkberget må det informasjon til.

Den 5. oktober 2016 hadde jeg et innlegg i Arbeidet Rett vedrørende Falkberget-Ringens nettside og påpekte en rekke mangler ved siden. I dag nær 8 måneder senere kan jeg ikke se at noen ting har blitt gjort eller blitt rettet på.                                                               

Det at Falkberget-Ringens nettside omtrent ligger ”død” viser en liten interesse fra styrets side. Dette blir også lagt merke til i Kulturdepartementet som følger med i arbeidet med å opprette et Falkbergets Hus er det vel ingen tvil om. Det å ha en oppegående og aktiv Falkberget-Ring ville være et pluss i denne saken, men slik er det dessverre ikke i dag.

LES OGSÅ Åse Juveli Bergs innlegg i meningsretten: 

Falkbergets Hus og det videre arbeidet

og Svar til Åse Juveli Berg om Falkbergets Hus og det videre arbeidet

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags