Johaug ba Østberg om unnskyldning

Therese Johaug tv og Ingvild Flugstad Østberg  under fellesstarten i Val de Fiemme i Tour de ski 2019/20.   Katharina Hennig th.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Therese Johaug tv og Ingvild Flugstad Østberg under fellesstarten i Val de Fiemme i Tour de ski 2019/20. Katharina Hennig th. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Ingvild Flugstad Østberg var forbannet etter stavbrekket, og Therese Johaug beklaget det hele.

Fredagens 5. etappe i Tour de Ski ble både kaotisk og dramatisk. Østberg så ut som en vinnerkandidat da Johaug hektet inn i Østberg slik at staven brakk akkurat da hun skulle sett fart i den siste bakken.

Johaug hadde selv falt tidligere på etappen. Hun karakteriserte hele skirennet som «stang ut», men er likevel i sammenlagtledelsen foran de to siste etappene i Val di Fiemme.

– Vi fikk en liten hekt som vi gjorde i Toblach. Da gikk det bra, men det gjorde det ikke denne gangen. Det var veldig kjedelig at hun skulle brekke den staven. Jeg beklaget det som skjedde. Hun tok det fint hun, sa Johaug i pressesonen etter løpet.

Østberg innrømmet at det kokte litt da staven brakk.

– Det skjedde på verst tenkelig tidspunkt. Det er ikke ofte jeg er innblandet i uhell. Jeg klarer som regel å beholde roen og ta smarte valg i fellesstarter. Jeg kjente at jeg hadde litt ekstra å gå med, og det er derfor jeg blir irritert. Jeg følte at jeg kunne ha vært med å kjempe om seieren, sa Østberg.

Hun understreket at det ikke var Johaug hun ble sint på.

– Det er situasjonen jeg ble sur på, og det kunne ha vært hvem som helst. Det er ingen som gjør slikt med vilje, sa Gjøvik-løperen.

Therese Johaug har en luke på 18 sekunder ned til Ingvild Flugstad Østberg foran lørdagens klassisksprint på den 6. etappen av årets Tour de Ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant fredagens etappe. Johaug og Østberg ble nummer fire og fem.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken