Johaug med kjempesteg mot Tour-seier

KJEMPEFORDEL: 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KJEMPEFORDEL: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Therese Johaug jublet som om hun hadde vunnet Tour de Ski da hun gikk videre til semifinalen på lørdagens klassiske sprint. Og det har hun også nærmest gjort. Før den siste etappen er hun tre sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen i sammendraget.

DEL

Johaug valgte en knalltøff linje i lørdagens sprint i Italia, og gikk allerede i heat 1. Ifølge NRK-kommentator Torgeir Bjørn var avgjørelsen delvis basert på broren Karstein Johaugs matematiske beregninger.

– Han har vel regnet seg fram til at det alltid vil lønne seg å gå med Natalia Nepryaeva, for da blir farten så høy at man har en god sjanse til å gå videre på tid, forklarte Bjørn til tv-seerne.

Og Karstein Johaug fikk rett. Søsteren Therese gikk inn til en 4. plass i dagens første kvartfinaleheat, og måtte dermed vente noen nervepirrende minutter på at de andre heatene.

Da det femte heatet endelig krysset målstreken, var det klart at langrennsdronningen fra Dalsbygda er klar for semifinale.

'"Det var nære!" ropte hun foran TV-kameraene som fanget opp reaksjonen hennes.

Semifinaleplassen betyr i klartekst at hun har en kjempefordel før den avsluttende etappen og monsterbakken opp Alpe Cermis søndag.

Johaug ble til slutt nummer seks og sist i sitt semifinaleheat, men det spiller mindre rolle for veien videre.

For langrennsstjernen leder nå touren sammenlagt, og er tre sekunder foran lagvenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen før den siste og avgjørende etappen. Deretter følger Natalia Nepryaeva 14 sekunder bak, Ingvild Flugstad Østberg 23 sekunder bak og Heidi Weng 47 sekunder bak.

På spørsmål fra NRK om hun allerede har avgjort årets Tour de Ski, var imidlertid Therese Johaug klar i talen:

– Nei, det har jeg ikke gjort. Jeg må opp alpinbakken først, men jeg er optimist!

Magni Smedås, Tiril Udnes Weng, Ragnhild Haga og Anne Kjersti Kalvå røk ut i kvartfinalene etter at alle de norske løperne som stilte til start i prologen hadde kvalifisert seg.

Anamarija Lampic vant for øvrig lørdagens sprintfinale foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Jessica Diggins.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken