Johaug vant tidelsstrid mot Østberg i Tour de Ski og overtok ledertrøya

Lenzerheide, Sveits 20191231. 
Therese Johaug i mål under damenes 10 km i Tour de ski Toblach 2019/20
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lenzerheide, Sveits 20191231. Therese Johaug i mål under damenes 10 km i Tour de ski Toblach 2019/20 Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Therese Johaug måtte ta fram kjempekreftene for å avgjøre duellen med Ingvild Flugstad Østberg om seieren på tirsdagens Tour de Ski-etappe.

DEL

Østberg leverte et knallsterkt løp på 10 kilometer fri teknikk i Toblach og var svært nær sin første seier etter startnekten som utsatte hennes sesongstart, men Johaug kunne gå på hennes tider og greide å kjempe seg sju tidels sekund foran i mål. Dermed holdt Johaug liv i sin lange seiersrekke i distanserenn og gjenerobret samtidig ledertrøya i Tour de Ski.

Natalja Neprjajeva i den gule ledertrøya og søndagens sprintvinner Anamarija Lampic var nemlig sjanseløse mot de norske på årets siste dag.

Svenske Ebba Andersson yppet seg med en sterk åpning og ledet etter 3 kilometer foran Johaug og Østberg, men hun greide ikke å holde tempoet til de norske og var bak Johaug allerede halvveis.

Mot slutten måtte Andersson gi alt for å hindre norsk trippelseier. Hun knep tredjeplassen tre tidels sekund foran Heidi Weng.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen leverte et sterkt renn og gikk inn til 5.-plass, slått av Johaug med 20,8 sekunder. Det var altså fire norske blant de fem beste.

– Jeg tror vi kan avblåse den krisen, sa Jacobsen lattermildt til NRK noen timer etter at det som følge av de norske mennenes skuffende prestasjoner ble skumlet om sykdomsutbrudd på løperhotellet.

Neprjajeva gikk inn til 6.-plass og var 26 sekunder bak Johaug.

Tiril Udnes Weng ble nummer 15, Ragnhild Haga 19, Anne Kjersti Kalvå 20, Kari Øyre Slind 21 og Magni Smedås 28.


(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken