Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra

Beitostølen 20191121. 
Therese Johaug under pressetreffet på Beitostølen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Beitostølen 20191121. Therese Johaug under pressetreffet på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Therese Johaug sier hun selv har balansert på den samme knivseggen som Ingvild Flugstad Østberg. Hun føler med venninnen.

Torsdag ble det kjent at Østberg ikke kommer til start verken i helgens sesongåpning på Beitostølen eller verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg på grunn av helseproblemer.

Østberg ville ikke konkretisere for mye rundt hva som feiler henne, utover å si at alle kravene i helseattesten ikke er innfridd.

Therese Johaug føler med landslagskollegaen.

– Først og fremst synes jeg utrolig synd på Ingvild. Jeg skulle gjerne hatt henne med på startstrek her på Beitostølen og neste helg i Finland, sa hun.

– Jeg skal i hvert fall støtte henne og være til stede for Ingvild. Jeg vet at hun vil komme styrket ut av dette, og at hun kommer til å gå fort i de skirennene hun skal gå når hun kommer tilbake, fortsatte langrennsstjernen fra Dalsbygda.

Nære venninner

Østberg og Johaug er ikke bare landslagskollegaer, men også nære venninner. I sommer var de to blant annet på felles høydeopphold i amerikanske Aspen.

– Jeg og Ingvild har vært utrolig mye sammen, og vi har en åpen og ærlig dialog. Vi deler både frustrasjon og gladnyheter, sa Johaug torsdag.

31-åringen ville ikke svare på om hun har fryktet at Østberg måtte stå over de kommende rennene.

– Ingvild har i samråd med helseteamet hatt den dialogen, og den har ikke jeg noe med å gjøre. Det viktigste for meg er at Ingvild har det bra, og det sier hun at hun har, og at hun kommer seg styrket ut av denne situasjonen og slår sterkere tilbake senere, sa Johaug.

Balansegang

Dalsbygda-jenta innrømmer at hun selv har balansert på den samme knivseggen som Østberg.

– Jeg og Ingvild er kanskje de to jentene på laget som trener mest, og vi har sponsorer som krever sitt og kjærester, familie og venninner som vi har lyst til å være sammen med. Det å få den kabalen til å gå opp kan være tøft i perioder, sa langrennsstjernen.

Hun mener det er naturlig å kjenne på at man «er i underskudd».

– Man må tørre å kjenne på at man er i underskudd og er litt sliten i perioder. Da må man ta det med ro, sa Johaug.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags