Legen gir tre mulige årsaker til Johaugs positive dopingprøve

Oslo  20161013.
Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20161013. Langrennsløper Therese Johaug på pressekonferansen etter at det ble kjent at hun er tatt for doping. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen har oppgitt tre mulige årsaker som førte til Therese Johaugs positive dopingprøve i fjor høst, skriver VG.

Det var i september at Johaug tok i bruk leppekremen Trofodermin etter å ha fått den av Bendiksen. Ikke bare inneholdt den det forbudte stoffet clostebol, men det meste tyder på at den også var tydelig merket med en dopingadvarsel.

Johaug testet positivt, og hun er for tiden suspendert i påvente av at saken skal behandles av domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Ifølge VG har Bendiksen kommet med tre hovedårsaker under sitt avhør med Antidoping Norge. Han skal ha forklart at han hadde personlige problemer knyttet til sykdom i nær familie, som gjorde at han forlot Livigno for å reise hjem til Norge 5. september.

Legen har også forklart at han på samme tid måtte følge opp Hans Christer Holunds skulderskade. Landslagsutøveren hadde fått skulderen ut av ledd etter et fall i Stelvio.

Bendiksen oppgir også at han mandag 5. september, dagen etter at Johaug startet behandlingen av sin solbrente leppe, holdt et foredrag for norske medier om bruk av astmamedisin.

Han har forklart at alle disse tre faktorene stresset ham og førte til den skjebnesvangre Johaug-tabben.

Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse for Johaug. I slutten av måneden skal saken behandles i idrettsforbundets domsutvalg.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags