- Det er fantastisk at vi har fått til dette. For oss som spiller og de som vil danse, har det jo vært lite å ta seg til det siste året. Slik det ser ut så nå på interessen før vi slipper dette ut til folket, tror vi det blir en nasjonal happening, sier John Ole Morken til Arbeidets Rett.

De to at de håper grender, skoler, byer, fotballag og andre etter hvert kan danse Danseglede sammen.

- Danseglede er en gave til alle som trenger litt ekstra glede i tiden vi er inne i nå, og ingenting gjør bedre enn å danse. Enten alene, eller sammen med kohorten din.

Dette er også et fint tips til lærere, for dette fyller også mål og aktiviteter i læreplanen.

Her kan du høre sangen.

Buer Storli fikk ideen til Danseglede sist høst, etter inspirasjon fra BlimEdansen til NRK. Hun laget teksten, og melodien sammen med John Ole Morken. Deretter tok Buer Storli kontakt med hardingfela.no, som gjerne ville være med å spre Danseglede.

- Nå er Danseglede spilt inn med Lajla, John Ole, Kvarts, Kåre Opheim, Berit Opheim og elever fra Voss kulturskole. Inga Myhr og Magni Rosvold har laget koreografi og øvingsvideoer til dansen. Dansen er allerede testet ut, og den passer godt til både store og små.

Hardingfela.no inviterer alle til å danse, og til å lage og sende inn sine egne Danseglede-videoer. Fristen er 1. oktober, og det blir premiere på en stor Danseglede-video under Osafestivalen den 31. oktober.

Her kan du se videoen med innspillingen med elever fra Voss kulturskole.

- Musikken til instruksjonsfilmene til dansen er spilt inn i Hallingdal hos lydmesteren Tor Magne Hallibakken, en ren eventyrmann på lyd, mens dansinga er spilt inn på Voss, forteller Morken.

HER kan du se instruksjonsvideoen og kaste deg med i dansen der du er!

Det kommer en ny dansevideo til uka, som byr på spill og dans filmet på spektakulære steder på Vestlandet og det er bare å glede seg.