På søndagens mellomdistanse 5,7 km løp Jon inn til 4. plass på 35.15. Løpet var første kvalifiseringsløp til årets EM i Estland. Vinner ble Eskil Kinneberg fra Raumar.

Under Løvspretten, det andre kvalifiseringsløpet langdistansen på mandag, løp Jon inn til 5. plass. Her løp Jon 16,9 km på 1.44.21. Vinner ble Lukas Liland fra Nydalen.

Hvordan gikk løpene dine?

– Gårdagens mellomdistanse var ordentlig solid. På langdistansen var det litt surr i starten. Jeg kom faktisk utenfor kartet for første gang i mitt liv. Litt senere i løpet ble jeg tatt igjen av dagens vinner Lukas Liland, og vi holdt følge en god stund. Mot slutten fikk jeg det tungt. Jeg er overrasket over at det gikk så bra. Det gikk egentlig over all forventning tatt i betrakting i forhold til hvor mye jeg har fått trent. Det skyldes nok at jeg får igjen for treningen som er lagt ned de siste årene, og rutinen jeg har opparbeidet meg. Det er ni løpere som kvalifiserte seg for EM etter disse løpene.

Hvordan ser du på det? – Jeg kunne ha fått løpt EM, men jeg føler ikke at jeg er klar for det. Hodet trenger litt mer tid. Det er andre ting jeg trenger å bruke tid på. Men løpene mine inspirerte meg til å sette meg noen mål for høsten. Jeg er regjerende norgesmester på ultralangdistansen og NM uka bør også være et mål, avslutter Jon.

Guro Schjølberg fra Tynset løp inn til 45. plass på langdistansen i juniorenes D17-20. Guro løp 8,0 km på 1.37.02. Løpene var uttakningsløp til junior VM.