-Jeg hadde forhåpninger om at fellesstart skulle være formutløsende for resten av helga, sa Jørgen etter at han hadde prestert under pari på fellesstarten. Den lovende skiskytteren som er en del av utviklingslandslaget, følte ikke at han fikk tatt ut det han er god for verken på standplass eller i sporet. Det var kanskje en tøff gjennomkjøring som skulle til for at han fikk opp farten.

Lørdag så vi nemlig en helt annen utgave av Os-skiskytteren. Jørgen Solhaug Sæter var både påskrudd og god. Jørgen som nylig gikk en god stafettetappe for Norge i juniorverdensmesterskapet, vartet opp med tilsvarende skyting i Brumunddal. Både liggende og ståendeserien var av det feilfrie slaget. Farten i sporet klarte heller ikke konkurrentene å «matche» ved Veldre Sag.

VM-medalje til Solhaug Sæter

Har fart og utholdenhet

Jørgen beviste at han har fart og utholdenhet til å utfordre gode seniorer når han om noen måneder tar steget over i seniorklassen. Etter seks år i juniorklassen, føler han seg moden for å konkurrere med de beste. Solhaug Sæter svarte ja på spørsmålet om han kommer til å satse videre. Jørgen som har representert Norge i flere junior-VM, ser frem til å bli senior.

Han vil i senior-NM i Vik få en forsmak på hva som venter når han blir senior. Friskusen er en av juniorene som skal benytte seg av muligheten til å se hvor han står i forhold til Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid og de beste. Historikken viser at det er fullt mulig for gode juniorer å utfordre bra World Cup-løpere, på tampen av en lang sesong. Jørgen er spent på om det blir landslagsplass.

Veldig trangt nåløye

Nåløyet for å få plass på et av forbundslagene har aldri vært trangere enn det er nå. Jørgen må konkurrere med gutter som har gull fra junior-VM og som er i toppen i IBU-cupen. Han er også interessant for de fleste private lagene.

Solhaug Sæter kommer nok til å få et bra sportslig opplegg uansett om han kommer med på landslag eller ikke. Potensialet til den nybakte juniornorgesmesteren er stort. Det har han bevist senest i helga.

Øvrige lokale resultater fra junior NM-sprint lørdag:

K17: 17. Eirin Tangen, Tynset. 29. Ida Høsøien, Tynset.

K18: 12: Malin Tobro Rønning, Vingelen. 19. Eline Horten Jordet, Vingelen.

M17: 10 Lars Horten Jordet, Vingelen. 34. Magnar Ryttervold, Røros. 59. Mathias Ledang, Alvdal.

M18: 10. Petter Solhaug Sæther, Os.

K19: Emilie Schärer, Kvikne.

M19: 29. Joakim Rugsveen Grinden, Tynset. 38. Esten Hansen-Møllerud Hauen, Alvdal.

Lokale resultater jr.NM fellesstart, fredag:

K17: 11. Ida Høsøien, Tynset. 16. Eirik Tangen, Tynset.

K18: 11. Malin Tobro Rønning, Vingelen.

M17: 16. Lars Horten Jordet, Vingelen. 42. Magnar Ryttervold, Røros. 47. Mathias Ledang, Alvdal.

M18: 11. Petter Solhaug Sæther, Os.

K19: Emilie Schärer, Kvikne.

M19: 26. Esten Hansen-Møllerud Hauen, Alvdal. 31. Joakim Rugsveen Grinden, Tynset.

M20-22: 7. Jørgen Solhaug Sæther, Os. Ørjan Moseng, Røros.

For resultater fra søndagens stafetter, se www.retten.no