Gå til sidens hovedinnhold

Jørgen og Jones på Røros bryggeri: – Vi trenger 12 tonn med bær

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nå trenger vi bær. Vi har hatt to dårlige bærsommere i regionen. Men det finnes bær, det så vi i fjor når det var tidenes dårligste bærhøst. Fjoråret var dårlig på Røros, men i Ålen, Haltdalen, Alvdal, Tylldalen og Rendalen var det bær. Og vi klarte å få inn 3,5 tonn med blåbær i fjor og rundt det samme med tyttebær. Og med det klarte vi akkurat å berge årets sesong, forklarer Frank Norvik.

I bryggeriet i Havsjøveien har Jørgen Langeng og Jones Mikkelsen nå kokt opp det siste av blåbæra fra i fjor og fryselagrene er igjen klare til å fylles.

Kan være bær andre steder

Selv om det kanskje ser litt dårlig ut med bær akkurat på Røros i år, som i fjor så oppfordrer de ansatte ved Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk at folk i regionen rundt kan bidra.

– Vi ønsker å engasjer flere bærplukkere i hele regionen for å finne bær til oss. I fjor når vi fikk engasjert folk i de omliggende kommunene fikk vi inn bra med bær.

Målet i år er fem tonn med blåbær, fem tonn med tyttebær og opptil to tonn med krekling.

– Vi tenker at vi ønsker å øke omsetninga på våre perlende drikker. Vi ser at etterspørselen er stigende og produktene med perlene drikke er noe vi er alene om. Det er vanskelig å være unik på en pilsner som produseres og selges over hele verden, sier Frank Norvik.

Fra Tydalen til Rendalen

Bryggeriet er et økologisk bærmottak og nedslagsfeltet for bæra er fra Tydalen til Rendalen og Folldal.

– Det som er så artig med bær er at det engasjerer lokalbefolkningen og de kan se igjen produktet i butikken og si at: «Dette er litt mitt.», mener Dag Ådne Sandbakken.

De betaler markedspris for bæra og de spør om det er idrettslag, foreninger, skoleklasser, pensjonister eller andre som ønsker å tjene penger på naturens råvarer?

Bærene som leveres inn må være renset.

Kommentarer til denne saken