Jørn arbeidet i sykkelavdelingen under kveldsåpent: - Artig å jobbe da

Jørn Engzelius synes det er trivelig å jobbe under kveldsåpent.

Jørn Engzelius synes det er trivelig å jobbe under kveldsåpent. Foto:

Siste kveldsåpent før G-en og de grønne t-skjortene byttes ut.

DEL

- Jeg forventer flere folk her i kveld enn i fjor, lød spådommen fra Jørn Engzelius, daglig leder i Røros Sport noen timer før arrangementet kveldsåpent begynnte.

Han setter stor pris på kveldsåpent og aktiviteten arrangementet bringer til Bergmannsgata.

Selvstendig butikk

Fredag stilte Røros Sport med grønne trøyer og den velkjente G-logoen på kveldsåpent for siste gang. Tidligere i år ble det erklært at sportskjeden G-Sport, som Røros Sport i dag er knyttet til, oppløses. Dermed forsvinner den velkjente logoen fra Bergmannsgata, men butikken vedvarer.

G-Sport er en del av Gresvig-konsernet. Når kjeden nå oppløses vedvarer Røros Sport som del av konsernet, selv om de ikke kommer til å knytte seg til en ny kjede. Omstillingen skulle være ferdig 20. april i år, men G-logoen pryder fremdeles butikkskiltet og de ansattes uniform. Konsernet har ikke klart å få planene om omstilling gjennom i konkurransetilsynet, og behandlingen er utsatt til august.

- Det var rart da beskjeden kom. Vi fikk jo vite det samme dagen som resten av verden, sier han.

Engzelius regner med at butikken etter hvert må skaffe nye uniformer og ny logo, men ennå er det en stund til de planene må settes til verks. For øyeblikket har ikke butikken noen idé om hvordan de nye uniformene og logoen skal se ut.

Uten tilknytning til en sportskjede får butikken friheten til å bestemme selv hva de ønsker å selge og gi tilbud på, samt hvordan de skal promotere seg selv, men kundene skal få oppleve butikken akkurat slik den er i dag.

Aktivitet i Bergmannsgata

Under både nattåpent og kveldsåpent holdes det gjerne arrangement ute i Bergmannsgata. Årets kveldsåpent bød på en konsert rett nedi gata. Engzelius synes det er trivelig at det legges opp til ekstra aktiviteter i gaten.

Engzelius er å treffe i butikken til enhver tid. Under årets kveldsåpent var han å finne i butikkens sykkelavdeling.

- Det er veldig artig å jobbe under kveldsåpent, synes han.

Økt omsetning

- Kveldsåpent og nattåpent angir starten og slutten på den travleste sommerperioden. Det er en fin markering synes jeg, sier Engzelius.

Normalt arrangeres kveldsåpent i samme tid på året som Elden. Engzelius og de andre ansatte er derfor vant med at butikken fylles den kvelden, ettersom mange turister befinner seg på Røros da. I år ble det ikke besøk av turister som har dratt til Bergstaden for å se på Elden, en endring som ville fått stor betydning et hvilket som helst annet år, men som i år ikke har blitt et problem.

Gjennom hele sommeren har butikken merket en økning i antall turister i verdensarven, og omsetningen har økt hver dag i juli sammenlignet med fjorårets tilsvarende dag. Tapet fra tiden butikken holdt koronastengt er dermed allerede tatt igjen, og Engzelius tror 2020 kan bli et toppår for butikken.

Artikkeltags