Gå til sidens hovedinnhold

Astrid samlet inn til gaver for over 10.000 kroner på to dager

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke langt fra tanke til handling for slike damer som Astrid Nyvoll på Os.

Tirsdag formiddag, i skrivende stund for drøyt to døgn sia, kom hun på at hun ville realisere noe hun sjøl har tenkt og snakket om og mange andre går og tenker på og snakker om. Forskjellene denne gangen var altså at Astrid gjorde noe med det. På sin egen Facebook-profil skrev hun følgende:

«Hei! Er det noen av mine Facebook-venner i Os som har lyst til å bidra til at BARN med foreldre som ikke har så mye å rutte med her på Os, kan få en JULEGAVE? Jeg har fått en liten oversikt over kjønn og alder. Antakelig er det leker som er det gjeveste å få. Vi er nå i siste uka før jul, og gavene må leveres innen fredag morgen. Har snakket med NAV Os, som kan formidle gavene.»

Hun satte som frist for tilbakemelding torsdag klokka ett, med beskjed om at hun kunne ut og handle gaver dersom folk overførte penger til henne, eventuelt kunne folk gi gaver de hadde ordnet sjøl.

Og responsen lot ikke vente på seg. Da Retten møter Astrid midt i gavehandlingen torsdag, kan hun fortelle at det har kommet inn over 9.000 kroner, samt en del gaver. Og mens vi står der plinger det inn meldinger om mer og mer, enda det var godt over «fristen».

– Det er sjelden jeg står på butikken i julegavehandelen og roper Oi!, jeg må kjøpe mer, ler hun sjøl.

– Dette er mer enn forventet og veldig, veldig gledelig, legger hun til. Da den første meldinga tikket inn rant tårene. Jeg håpet jo at folk ville slutte opp om dette, men visste heller ikke for sikkert. Og så fortsetter de bare! Nå har jeg blitt litt mer vant så jeg gråter ikke riktig hver gang da, sier hun, og himler med øynene da både hun og butikkmedarbeidere på Bokhandelen og flere til må blunke litt ekstra bare ved å lytte til hva hun forteller.

– Hvordan kom du på dette egentlig?

– Min motivasjon er å bidra til dem som har litt mindre å rutte med enn flere av oss andre har. Det finnes eksempler på det også her. Jeg ble inspirert av å se innsamlingsaksjoner andre steder, og tenkte at dette kan vi få til i Os også. Jeg valgte å gjøre det innad i vår egen kommune, at dette er noe osinger gjør for andre osinger. Ofte bidrar vi til folk og ting som er langt unna. Vi er da så mange som har noe å gi, og håpet er at dette virkelig blir dobbelt glede! Det gir glede for oss som gir, og forhåpentligvis er det noen glade mottakere som får.

Hun har lagd lang liste over kjønn og alder på aktuelle mottakere, og fartet rundt på hele tynsetbyen og handlet torsdag. Noen får en ekstra god julekveld i år, ikke minst Astrid sjøl.

– Jeg håper dette på et eller annet vis kan bli en tradisjon. Neste år må vi planlegge litt mer i forveien, og se hva vi sammen kan få til i Os. Kanskje gjennom Frivilligsentralen eller noe slikt. Jeg er imponert over tilliten folk viser meg også ved å bare vippse penger villig vekk. Jeg kommer til å levere kontoutskrift og kvitteringer for kjøpte gaver til Nav eller Frivilligsentralen, så alle kan være sikre på at her går hver krone dit de var tenkt, forsikrer hun.

Kommentarer til denne saken